Glödhete Martín Ojeda ser fram emot kvällens cupmatch mot Racing: ”Vi siktar på att vinna turneringen”

Martín Ojeda är stekhet just nu i Godoy Cruz och i afton tar man sig an Racing Club i Copa Argentina.

Det står en kvartsfinalplats på spel när Godoy Cruz och Racing Club drabbar samman i afton på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba. I fokus kommer defintivt en viss Martín Ojeda att vara som öst in mål under höstsäsongen i Argentina.

Faktum är att den 22-årige offensive yttern har ett förflutet i just Racing, men i storklubben lyckades han aldrig få igång målproduktionen. På 18 matcher blev det faktiskt inte ett enda mål i Racings matchtröja. Nu har han istället hittat rätt i Mendozaklubben och kommer vara en av spelarna som Racings försvar får hålla ett extra öga på i afton.

”Jag drömde alltid om att få kontinuiteten i någon klubb och tacka gud för att jag fick det. Jag njuter mycket av varje dag. Jag kommer hit till denna match och känner mig i bra form, och blir bättre för varje match”.

Ojeda står noterad för sju mål såhär långt in på säsongen och har varit med i enkoppmates ”omgångens lag” vid tre tillfällen. Till Godoy Cruz anlände han förra året, på lån ifrån Racing, och efter sin fina utveckling köpte Mendozaklubben loss 50% av hans rättigheter. Nu ryktas det bl.a. om att Rivers tränare, Marcelo Gallardo, har ögonen på Ojeda.

”Det är en ära – och något fantastiskt att Marcelo har ögonen på mig”.

Ikväll väntar alltså Racing Club och i potten ligger en kvartsfinalsbiljett där Tigre väntar. Om Ojeda skulle göra mål ikväll tänker han dock inte fira som respekt gentemot sin gamla klubb.

”Vårt mål är att nå finalen och om gud vill även vinna hela turneringen. Därför tar vi matchen mot Racing på största allvar och kommer att ge etthundra procent”.