Omgångens lag: 12 – ”Planens tveklöse gigant”

Omgång 12 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = Omgångens spelare.

Målvakt:

Alan Aguerre. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Gjorde en stabil insats mot Lanús och spikade igen när hemmalaget jagade en kvittering under den andra halvleken.

Försvarare:

Francisco Ortega. Vélez Sarsfield (2)
Kommentar: Sprang upp och ner längs sin kant mot Aldosivi och bidrog med mycket offensivt. Slog dessutom assisten till Thiago Almadas 3-1-mål.

Lisandro López. Boca Juniors (1)
Kommentar: Gjorde ett av målen när Boca Juniors vann borta mot Tucumán med 2-1 i lördags. Var sedan olycklig nog att göra ett självmål och skämtade om att ifall han gjort ett till skulle han ha fått matchbollen (vilket man får efter ett hattrick).

Enzo Díaz. Talleres (3)
Kommentar: Avgjorde mot Racing i söndags och har visat genom hela säsongen att han är otroligt målfarlig trots sin position som ytterback.

Mittfältare:

Luca Orellano. Vélez Sarsfield (2)
Kommentar: Otroligt kreativ och ett ständigt hot framåt. Slog assisten till Thiago Almadas kvitteringsmål i lördags. Hade ett fint samarbete med tvåmålsskytten genom hela matchen.

Alan Soñora. Independiente (2)
Kommentar: Gjorde en fin insats när Independiente tog en knapp seger borta mot Huracán. Soñora gjorde matchens enda mål och var genomgående tillställningens bäste spelare.

Thiago Almada. Vélez Sarsfield (2)
Kommentar: Dubbel målgörare mot Aldosivi och planens tveklöse gigant. Hade en genomgående klockren insats och hade bl.a. en passningsprocent på 86,6 %.

Nicolás Castro. Newell’s Old Boys (3)
Kommentar: Även han tvåmålsskytt och då i mötet med Lanús. Det var inga dussinmål heller utan två praktfulla ”golazos”. En otroligt intressant spelare som går en ljus framtid till mötes.

Anfallare:

Gustavo del Prete. Estudiantes (1)
Kommentar: Det uruguayanska nyförvärvet har börjat presentera sig ordentligt den senaste tiden och helgens mål mot Patronato var det andra på två matcher.

Cristian Pavón. Boca Juniors (1)
Kommentar: Gjorde visserligen inget mål mot Tucumán, men var ständigt aktiv i det mesta som skedde offensivt och stod också för en assist.

José López. Lanús (4)
Kommentar: Omöjligt att inte bli imponerad av José López som fortsätter att göra mål som ingenting. Uppe i 7 mål den här säsongen nu.

Tränare:

Alexander Medina. Talleres (2)
Kommentar: Har alltid något ess i rockarmen när det behövs som allra mest. Matchen mot Racing var märklig på många sätt och vis – med två tidiga utvisningar (en för varje lag) – men Medina fick ordning på laget och i slutändan gick Talleres segrande ur matchen.