Publikens återkomst kryper allt närmre i Argentina

Det börjar närma sig vad det gäller publikens återkomst på dom argentinska fotbollsarenorna. Det enda som nu fattas är ett okej ifrån hälsoministeriet.

Det kanske kan verka som en ganska väsentlig och stor detalj att hälsoministeriet ska ge sitt okej. Något det såklart också är, men klubbarna har gjort jobbet med att ta fram ett säkert sätt att släppa in folk på.

Mötet mellan Argentina och Bolivia, i VM-kvalet, var ett första test och det hela fortlöpte på ett tillfredsställande sätt. Då var det 30% av arenens kapacitet som släpptes in och frågan är nu hur mycket som kommer att tillåtas när publiken återigen släpps på i ligaspelet.

Kkubbarna är nämligen inte helt tillfreds med 30% utan vill helst ha 70% eller t.o.m. fullsatt. Det återstår att se vad hälsoministeriet beslut blir kring denna fråga.

Ligan skulle ha haft ett möte med hälsoministeriet i torsdags, men pga. det kaos som råder inom den inhemska politiken sköts det på framtiden. Nu är dock kabinetten tillsatt igen, efter valet för 1,5 veckan sedan, och samtal kan därför inledas igen.

Det mesta tyder på att omgången som kommer att bli den första, med publik igen, är den 14:e som inleds den första helgen i oktober. Denna innehåller bl.a. Superclasicot mellan River Plate och Boca Juniors på Estadio Monumental i Buenos Aires.

Omgång 14:

Fredagen den 1 oktober:

00:00. Aldosivi – Unión.
02:15. Lanús – Central Córdoba.

Lördagen den 2 oktober:

18:30. Platense – Patronato.
18:30. Godoy Cruz – Newell’s Old Boys.
20:45. Huracán – Arsenal.
23:00. Atlético Tucumán – San Lorenzo.
01:15. Vélez Sarsfield – Independiente.

Söndagen den 3 oktober:

18:30. Gimnasia – Sarmiento.
18:30. Rosario Central – Argentinos.
22:00. River Plate – Boca Juniors.
01:15. Racing Club – Estudiantes.

Måndagen den 4 oktober:

23:00. Defensa y Justicia – Talleres.
01:15. Colón – Banfield.