Ny väggmålning föreställande Diego Maradona har avtäckts utanför Gimnasias hemmaplan

En väggmålning i mosaik har avtäckts utanför Gimnasias hemmaplan i La Plata som en hyllning till Diego Maradona.

För att fira 2-årsdagen för Diego Maradonas debut som huvudtränare för Gimnasia 2019 bestämde klubben att hjälpa till med en väggmålning som en hyllning till den bortgångne legendaren.

Under gårdagen, den 15 september, var det nämligen exakt två år sedan som Diego Maradona gjorde sin debut, som huvudtränare för Gimnasia, mot Racing Club på ”El Bosque” i La Plata. Närmare 3000 supportrar och medlemmar var närvarande under gårdagen när målningen avtäcktes.

Målningen är baserad på ett fotografi som klubbens fotograf, Eva Pardo, tog på Diego Maradona i samband med hans debutmatch mot Racing 2019. Lucas Castagnetto är med i gruppen ”Armando Gimnasia” som jobbat hårt för att detta skulle bli verklighet.

”Den här typen av verk har en extra varaktighet som tas om hand och skyddas. Och skulle det bli något problem med den kan mosaikbitarna bytas ut. Det här den första väggmålningen, men inte den sista. Vår idé är att ta hela vår hemmaplan i anspråk och fortsätta även med interiören och porträttera personer som betytt mycket för klubben som René Favaloro, Carlos Griguol och Alicia Casamiquela som är en ikon för vår volleybollsektion”.

Den nya mosaikmålningen av Diego Maradona utanför Gimnasias hemmaplan El Bosque.

Gårdagens avtäckning inleddes strax efter klockan fem på eftermiddagen, med lite musik och sånger.

”Vi måste behålla vårt arv och passionen som omgärdar vår hemmaplan El Bosque. Vi representerar alla delar av Argentina och är i blickfånget för miljontals människor i alla hörn av landet – och världen”.

I Diego Maradonas debutmatch mot Racing Club startade följande lag för Gimnasia: Arias: Morales, Guanini, Torsiglieri, Licht: Ayala, Mussis: Comba, García, Tijanovich: Velázquez.

Matchen slutade med förlust, 1-2, efter att García kvitterat för Gimnasia, men där Matías Zaracho avgjorde för Racing Club i den andra halvleken.