Tisdagen: Talleres upp i topp efter seger mot Platense

Tisdagen i Argentina slutade med två hemmasegrar för Talleres och Central Córdoba samt dubbla oavgjorda matcher.

Vi inleder denna resumé med mötet mellan Talleres och Platense i Córdoba. Vid seger skulle hemmalaget gå upp i delad serieledning på samma poäng som Lanús. Dock blev det ingen enkel resa för Talleres mot dom tre poängen.

Platense stod upp bra och hemmalaget hade inte en av sina bästa dagar rent spelmässigt. Men som man brukar säga, även på dåliga dagar vinner bra lag och det stämde överens med Talleres under gårdagen. Héctor Fértoli fixade ledningsmålet direkt efter halvtidspausen, men omgående hittade Platense in med en kvittering. Ironiskt nog var det Augusto Schott som gjorde utjämningen – inlånad ifrån just Talleres.

Hemmalaget var dock det bättre laget även om man inte hade samma flyt i spelet som i tidigare matcher. Segermålet kom efter att Carlos Auzqui dunkat dit ett avslut, via en Platense-försvarare, och upp i nättaket. Bortalaget gjorde absolut ingen dålig match och kunde mycket väl ha fått med sig en poäng hem till Buenos Aires. 

Ävem Talleres-spelarna själva var inne på att man inte gjorde sin bästa match, men att det såklart kändes skönt med dom tre poängen. Carlos Auzqui sa såhär:

”Vi behövde vinna, ta tre poäng på hemmaplan. Idag var inte den bästa insatsen ifrån oss, men samtidigt har det varit andra matcher där vi spelat bra, men inte fått med oss något tillfredsställande resultat”.

Gårdagens målskyttar för Talleres; Héctor Fértoli och Carlos Auzqui.

**

Central Córdoba besegrade Atlético Tucumán med 2-0 i Santiago del Estero. Matchen stod och vägde när inhopparen Lucas Melano kom in och fixade segern för hemmalaget med sina dubbla mål. Släkten är värst brukar det heta och det stämmer onekligen in i detta sammanhanget då Melano har en historik i just Tucumán.

Därmed bröt Central Córdoba en negativ svit med sju raka matcher utan seger. Dessutom var det den nye tränaren, Sergio Rondinas, första trepoängare som huvudansvarig för Central Córdoba.

**

Arsenal och Colón spelade en mållös tillställning som hade ett mål i sig, men där inget av lagen lyckades konkretisera sina chanser. Arsenal brände en straffspark under inledningen av matchen och det satte lite tonen på resten av kvällen.

Dom regerande mästarna Colón har det tufft just nu och man har inte lyckats vinna på dom fem senaste matcherna.

Även Boca Juniors mot Defensa y Justicia slutade mållöst på La Bombonera i Buenos Aires. I en match där båda lagen träffade stolpen, och där bägge målvakterna var planens giganter, slutade det hela 0-0.