Måndagen: Lanús vann i Avellaneda och Godoy Cruz klättrar uppåt i tabellen under Diego Flores

Det blev, på sina håll, en fartfylld måndag i Argentina. På andra håll blev det däremot betydligt mer stillsamt och händelsefattigt.

Vi tar det roliga först. Lanús stod för en heroisk insats borta mot Independiente. Den första halvleken bjöd på svängigt spel där båda lagen hade sina chanser till att göra mål. Lautaro Acosta brände det mest solklara läget när bollen damp ner framför hans fötter och han, på något besynnerligt sätt, lyckades få den utanför målramen.

Halvlekens största händelse skedde dock i slutsekunderna av den första halvleken när Tomás Belmonte drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Protesterna ifrån Lanús-spelarna var kraftiga och på väg ut genom spelartunneln sa Belmonte något som fick hela Independientes bänk att fara upp och det hela slutade i en tumultartad situation som polisen tillslut fick avfärda.

Med en man mer trodde nog många att Independiente skulle gå segrande ur matchen, men Falcionis lag fick en ordentlig kalldusch direkt under inledningen av den andra halvleken. José López nådde högst i en luftduell och nickade in 1-0 för Lanús. Detta var den 20-årige anfallarens sjätte mål den här säsongen och det gav Lanús en ledning att försvara. Något man också lyckades med.

José López blev matchhjälte mot Independiente.

Independiente klarade inte av att få hål på ett Lanús-försvar som annars gjort sig kända för att läcka ganska rejält under den här säsongen. Därmed befäster Lanús sin serieledning och härnäst väntar Newell’s Old Boys på hemmaplan.

På tal om positiva insatser ska vi såklart även nämna Godoy Cruzs fina seger borta mot Aldosivi i Mar del Plata. Martín Ojeda var återigen planens gigant och hamnade dessutom, än en gång, i målprotokollet. Lomonaco och Bullaude fyllde på till 3-0 innan Aldosivi stack emellan med en reducering genom Martín Cauteruccio.

River Plate-lånet, Elias Sebastián López, befäste sedan segern till 4-1 för Godoy Cruz och därmed har Diego Flores fått en drömstart på sin tränarepok i Mendozaklubben. På två matcher har man tagit sex poäng och har en målskillnad på 8-1. Hur långt kan detta räcka?

Utöver dessa segrar bjöds vi, under gårdagen, även på tre stycken oavgjorda matcher. Varken i Sarmiento mot Huracán eller i Gimnasia mot Vélez – där båda slutade mållöst – fanns det särskilt mycket att notera.

I San Lorenzo mot Racing Club fick vi beskåda en hyfsat slätstruken match där hemmalaget tog ledningen efter ett vackert distansskott av Alexis Sabella. Dock kom Racing tillbaka och kvitterade på tilläggstid genom Nery Domínguez.