Måndag betyder ny omgång i Argentina: Här är den elfte omgången

En ny vecka inleds imorgon och då kanske ni tänker att det hela känns tråkigt och lite motigt? Men då tänker ni fel, imorgon inleds nämligen en ny omgång i Argentina.

Den uppmärksamme personen har lagt märke till att det inte varit någon ligafotboll i Argentina under denna helg. Anledning är att det hållits val i landet och därför vill man inte ha fotboll samtidigt.

Istället inleds den nya omgången imorgon måndag och sträcker sig till onsdag. Vi kommer att få se några riktigt intressanta matcher och det ska bli spännande att se ifall något – eller några lag kan rycka ifrån i toppen av tabellen. Såhär långt in på säsongen är det, som bekant, väldigt jämnt i tabellen.

Imorgon får vi se följande matcher (svenska tider):

19:15. Aldosivi – Godoy Cruz.
19:15. Sarmiento – Huracán.
21:30. Independiente – Lanús.
23:45. San Lorenzo – Racing Club.
02:00. Gimnasia – Vélez Sarsfield.

Här sticker framförallt två matcher ut lite extra. Först och främst är det toppmötet mellan Independiente och Lanús klockan 21:30. Lagen placerar sig trea respektive tvåa i tabellen där Lanús har lika många poäng som ettan Talleres, men sämre målskillnad.

Båda lagen kommer ifrån varsin oavgjord match och känner förmodligen att man behöver gå för en seger för att kunna fortsätta att etablera sig i toppen av tabellen.

Strax innan midnatt drar San Lorenzo mot Racing Club igång och det är ett stormöte som alltid brukar bli sevärt oavsett var lagen placerar sig i tabellen. San Lorenzo har haft det jobbigt såhär långt in på säsongen, men har fått ett visst uppsving sedan bröderna Romero togs ur laget. Spelarna i truppen har själva vittnat om en positivare stämning i omklädningsrum och man har faktiskt tagit fyra poäng på dom senaste två matcherna.

Racing Club ligger visserligen bra till i tabellen (femma i skrivande stund), men laget har förtvivlat svårt att göra mål. Faktum är att man kommer ifrån tre raka 0-0-matcher och extremt mycket av det offensiva spelet bygger på att Tomás Chancalay har en bra dag.

Övriga matcher imorgon då? Aldosivi ska försöka hitta tillbaka till den fina form man hade för ett antal omgångar sedan, men det blir inte enkelt då Godoy fick en flygande start under den nye tränare Diego Flores, för en dryg vecka sedan (4-0 mot Gimnasia). Sarmiento ska gälla som knappa favoriter mot Huracán medan Vélez siktar på att bärga tre poäng borta mot Gimnasia.

På tisdag fortsätter omgången med följande matcher:

19:15. Talleres – Platense.
21:30. Arsenal – Colón.
23:45. Central Córdoba – Atlético Tucumán.
02:00. Boca Juniors – Defensa y Justicia.

Talleres har siktet inställt på att befästa sin serieledning när man tar emot Platense på hemmaplan. Bortalaget har fått ett litet uppsving i prestationerna den senaste tiden och bortsett ifrån förlusten mot Boca Juniors är man obesegrade i dom fem senaste omgångarna. Brian Mansilla har sett väldigt bra ut på sistone och honom behöver Talleres hålla ett extra vakande öga på.

Boca Juniors är obesegrade under Sebastián Battaglias ledning och har därför också tagit stora kliv uppåt i tabellen. Bör ha goda segerchanser mot ett Defensa y Justicia som har haft svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer den här säsongen.

Vad det gäller Colón mot Arsenal och Central Córdoba mot Tucumán är det, först och främst, klar fördel Colón mot Arsenal då bortalaget ser närmast hopplöst usla ut under den här hösten. Man har inte gjort mål på dom fyra senaste omgångarna och har faktiskt inte vunnit på sju raka matcher. Central Córdoba mot Tucumán känns spontant som en liten fördel för bortalaget som börjat få igång spelet under den senaste tiden.

På onsdag avslutas omgången med följande matcher:

19:15. Unión – Estudiantes.
21:30. Argentinos Juniors – Patronato.
23:45. Banfield – Rosario Central.
02:00. Newell’s Old Boys – River Plate.

Här sticker såklart dom två sista matcherna ut lite extra där Banfield mot Central har alla möjligheter till att bli en svängig och målrik tillställning. Vem som vinner? Där känns det hugget som stucket då båda är ojämna och läcker som såll.

Newell’s Old Boys mot River Plate är lite av ett vägskäl för bortalaget. Gallardos lag har gjort det bra i dom senaste matcherna  trots att man saknat flera viktiga spelare pga. landslagsuppehållet. Nu behöver man en trepoängare efter förra helgens oavgjorda match mot Independiente. Newell’s är som Newell’s varit dom senaste säsongerna – ojämna och extremt opålitilga. Just nu är det dock en påtaglig neråtgående trend för deras del.

Argentinos och Patronato placerar sig just nu precis utanför platserna till Copa Sudamericana och vill såklart in i smeten och blanda sig i även dom. Patronato är underskattade såhär långt och ser ut att göra en av sina bästa säsonger på flera år. Argentinos är ojämna och kommer inte få någon enkel resa, på onsdag, mot dom tre poängen.

Unión mot Estudiantes är även denna match lite av ett vägskäl och då för båda lagen. Estudiantes hänger med i toppen och om man vill stanna där är detta en match som man behöver vinna. Unión på bortaplan är visserligen ingen enkel match, men Estudiantes behöver ta tre poäng efter den oavgjorda matchen mot Argentinos senast. Innan dess förlorade man dessutom mot Talleres. Unión hade två raka segrar innan man blev totalt demolerade av Vélez Sarsfield senast. Brukar vara svårslagna i Santa Fe.

Glöm bort måndagstristessen för en stund och slå på den elfte omgången av argentinska Liga Profesional imorgon. Ni kommer inte att ångra er.