Omgångens lag: 10 – ”Tvåa i skytteligan”

Omgång 10 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Gastón Gómez. Racing Club (1)
Kommentar: Fick starta i Gabriel Arias frånvaro (är iväg med det chilenska landslaget) och gjorde det bra. Gómez såg till att Racing höll nollan ytterligare en gång, vilket gör att man nu är upp i tio raka nollor – något storklubben inte lyckats åstadkomma sedan 1966.

Försvarare:

Fabricio Bustos. Independiente (2)
Kommentar: Omgärdas av ständiga flyttrykten där Fenerbahce varit nära att bli Bustos nya klubbadress. Är dock alltjämt kvar i Independiente och stod för ledningsmålet mot River Plate i söndags.

Felipe Peña Biafore. River Plate (1)
Kommentar: Stod återigen för en stabil insats när Marcelo Gallardo var utan sina ordinare mittbackar i helgens möte med Independiente. 20-åringen är inte bara duktig defensivt, han deltar också gärna i speluppbyggnandsfasen och har en fin passningsfot.

Agustín Sandez. Boca Juniors (1)
Kommentar: Fick chansen på vänsterbacksplatsen i brist på andra alternativ, under inledningen på säsongen, och har gjort det bra. Bäst på plan när Boca Juniors besegrade Rosario Central på bortaplan i lördags.

Mittfältare:

Martín Ojeda. Godoy Cruz (2)
Kommentar: Två mål och en assist mot Gimnasia bäddade för Godoy Cruzs 4-0-seger. Ojeda har varit Mendozaklubbens genomgående bäste spelare under säsongen och placerar sig dessutom på en andraplats i skytteligan med sina sex gjorda mål.

Luca Orellano. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Skapade mycket oreda mot Unión och gjorde dessutom ett mål. Är ofta aktiv ifrån sin kantposition och gillar att utmana.

Angelo Martino. Talleres (2)
Kommentar: Bäst på plan när Talleres bara fick 0-0 borta mot Patronato. Martino har verkligen hittat rätt i sin yttermittfältsposition.

Claudio Yacob. Huracán (1)
Kommentar: Ledde sitt Huracán till en väldigt efterlängtad seger mot Aldosivi i fredags. Krönte sin fina insats med att göra 2-0-målet.

Anfallare:

Lucas Janson. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Målgörare och framspelare när Vélez Sarsfield besegrade Unión med 4-0.

Luís Vázquez. Boca Juniors (2)
Kommentar: Har axlat rollen som Bocas nummer 9 på ett utmärkt sätt. Målskytt i helgen igen och det kommer att bli svårt för Orsini att peta den unge Vázquez som går från klarhet till klarhet.

Brian Mansilla. Platense (1)
Kommentar: Tveklöst bäst på plan när Platense räddade en poäng mot San Lorenzo. Det var också Mansilla som stod för kvitteringen med ett distansskott som Torrico visserligen borde ha räddat.

Tränare:

Diego Flores. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Gjorde sin första match som huvudtränare för Godoy Cruz i helgen och vilket debut sedan. 4-0 mot Gimnasia(som även dom har en ny tränare i Gorosito) var onekligen en start som hette duga.