Argentina mot Brasilien slutade i en skandal

Brasilien mot Argentina, under söndagskvällen, var upplagd för att bli en högintressant match, men det hela slutade i en praktfullt skandal.

Det gick rykten redan under förmiddagen att det brasilianska hälsoministeriet ville deportera fyra spelare ifrån den argentinska landslagstruppen. Det rörde sig om dom tre Premier League-spelarna Cristian Romero, Giovani Lo Celso, Emiliano Buendía och Emiliano Martínez.

Detta eftersom dom fyra ska ha uppgett att dom inte befunnit sig i England under dom senaste 14 dagarna vid inresan till Brasilien. Varför är då detta av intresse? Jo eftersom Brasilien har som regel just nu att alla resenärer som kommer ifrån dom brittiska öarna, eller har vistats där inom dom senaste 14 dagarna, ska sitta i två veckors lång karantä vid inresa till landet. Detta hade alltså inte dessa fyra spelarna uppfyllt.

Mitt under gårdagens möte med Brasilien promenerade personer ifrån hälsoministeriet in på planen och avbröt densamma. Domaren tog beslutet att avbryta matchen och inte återuppta den igen. Vad som händer nu är upp till FIFA att avgöra eftersom det är en VM-kvalmatch. Alltihop väcker frågor som ännu inte är besvarade.

• Varför ljög dom argentinska spelarna om att dom inte befunnit sig i England under dom senaste 14 dagarna och hur kunde man ifrån Brasiliens sida acceptera detta då man enkelt kunde ha kollat upp att detta inte stämde?

• Argentina har befunnit sig i Brasilien i tre dagar, man har tränat och rest till och från hotellet. Varför stoppade inte hälsoministeriet dom då istället utan väntade tills matchen redan börjat?

Det vi kan konstatera nu är att det bara finns förlorare i den här soppan oavsett hur poängen i slutändan delas ut. Att Argentina ljög vid inresan är såklart inte bra, att Brasilien lät dom träna, resa till och från hotellet, för att sedan avbryta matchen när den väl hade börjat är såklart inte bra det heller. 

Istället för att få njuta av en bra fotbollsmatch fick vi endast se fem minuters spel innan skandalen var ett faktum. Vilken soppa!