Lautaro Martínez – och Correa gånger två sköt segern till Argentina

Argentina vann i Venezuela med 3-1 tack vare mål ifrån inhopparna Ángel – och Joaquín Correa.

Det är faktiskt första gången i det argentinska landslagets historia som två spelare med samma efternamn hoppar in i samma matchminut och dessutom gör mål. Kanske inte särskilt konstigt att det inte har skett förut då det är ganska många saker som ska falla in på samma gång – men ändå!

Igår skedde just detta och hjälpte till att cementera dom tre poängen för Argentina i Venezuela. Laget hade tagit ledningen redan under den första halvleken då Lautaro Martínez visat sin kyla och gjort 1-0. Argentina var bättre än Venezuela under dom första 45 minuterna, men hemmalaget kom tillbaka, spelmässigt, under inledningen på den andra halvleken och hade bud på en kvittering.

Då valde Lionel Scaloni att byta in dom båda Correa i samma spelminut och det syntes att bägge kom med en fin form i bagaget. Ángel har inlett La Liga-säsongen med att ha smällt in tre mål för sitt Atlético Madrid medan Joaquín gjorde dubbla mål för Inter senast mot Verona.

Gårdagens 2-0-mål kom genom just Joaquín efter ett vackert anfall och ett lika distinkt avslut. Ángel fyllde sedan på till 3-0 efter ett vackert kortpassningsspel som tvingade Venezuelas målvakt att lämna retur innan Correa kunde trycka dit bollen i mål.

Venezuela reducerade i slutskedet genom Yeferson Soteldo, men det spelade inte någon roll för slutresultatet. Argentina tog tre viktiga poäng och fortsätter att placera sig som tvåa i Sydamerikas VM-kval efter ledande Brasilien.