Omgångens lag: 9 – ”Tredje bästa målgöraren i Centrals historia”

Omgång 9 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Gabriel Arias. Racing Club (2)
Kommentar: Gabriel Arias stod för en exemplarisk insats mot Boca Juniors. Hans hållna nolla i helgen innebär att Arias bara släppt in ett mål på dom inledande nio omgångarna vilket är ett klubbrekord i Racing.

Försvarare:

Augusto Schott. Platense (2)
Kommentar: Är utlånad ifrån Talleres och har stått för flera fina insatser den här säsongen. Gjorde assist i helgen när Platense besegrade Banfield på bortaplan med 4-2.

Cristian Zapata. San Lorenzo (1)
Kommentar: Äntligen vände det för San Lorenzo när man under måndagen besegrade Patronato med 3-0, på hemmaplan, och satte stopp för en fyra matchers lång förlustsvit.

Gastón Ávila. Rosario Central (1)
Kommentar: Målgörare och en klippa i försvaret mot Central Córdoba när Rosarioklubben vann med 4-2. 

Mittfältare

Alan Soñora. Independiente (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Colón, varav det ena var ett fantastiskt frisparksmål, hjälpte Independiente till tre poäng.

Federico Mancuello. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Gjorde en fin insats mot Godoy Cruz där han först satte ledningsmålet och sedan spelade fram till Bouzats 3-0-mål.

Franco Mussis. Tucumán (2)
Kommentar: Målgörare för andra matchen i följd när Tucumán besegrade Newell’s Old Boys på bortaplan.

Carlos Auzqui. Talleres (2)
Kommentar: Auzqui har verkligen hittat rätt i Talleres och har presterat bättre i Córdobaklubben än någon annanstans. Gjorde mål i toppmötet med Estudiantes när Talleres vann med 2-0 och sammantaget var Auzqui planens tveklöst bäste spelare.

Anfallare:

Facundo Curuchet. Platense (1)
Kommentar: Hoppade in mot Banfield och med två stycken mål, under dom sista sex minuterna, fixade han segern för Platense.

Marco Rubén. Rosario Central (1)
Kommentar: Med sina två mål i söndags har Marco Rubén nu gjort 87 mål i Centrals tröja – vilket är tredje bäst i klubbens historia. Närmast ovanför sig har han Mario Alberto Kempes på 94.

José López. Lanús (2)
Kommentar: José López gjorde såväl mål som assist mot Aldosivi i helgen. Har onekligen vuxit ut till Pepe Sands självklare parhäst i anfallet.

Tränare:

Alexander Medina. Talleres (1)
Kommentar: Har lett sitt Talleres till serieledning på ett väldigt fint sätt. Laget har nu fem raka segrar i ligaspelet och ser oslagbara ut. Därtill ska man komma ihåg att Medina har förlorat flera tunga spelare, under säsongens gång, i Federico Navarro och Piero Hincapié.