Omgångens lag: 8 – ”Stod för ett praktfullt drömmål”

Omgång 8 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Cristian Lucchetti. Tucumán (1)
Kommentar: Var tryggheten själv när Tucumán tog en efterlängtad seger mot Independiente i tisdags. Stod för flera matchavgörande räddningar.

Försvarare:

Leonardo Sigali. Racing Club (2)
Kommentar: Racing fick bara 0-0 mot Central Córdoba, men Sigali gjorde en stabil insats i mittbackslåset. En av få spelare i Racing som hållit en relativt jämn nivå den här säsongen.

Nicolás Pasquini. Estudiantes (1)
Kommentar: Stod för ett praktfullt drömmål med sin fina vänsterfot när San Lorenzo besegrades med 2-0 under torsdagen.

Enzo Díaz. Talleres (2)
Kommentar: Smått otroligt att Enzo Díaz är Talleres främste målgörare den här säsongen trots att han är ytterback. Otroligt duktig på att ta sig in i straffområdet och är dessutom farlig på huvudet trots sin ringa längd.

Mittfältare:

Fernando Zuqui. Estudiantes (2)
Kommentar: Trummade på bra ifrån sin mittfältsposition och gjorde en gedigen insats mot San Lorenzo. Tillsammans med Manuel Castro bildar han ett fint par utmed högerkanten på Estudiantes mittfält.

Franco Mussis. Tucumán (1)
Kommentar: Öppnade målskyttet för Tucumán i tisdags mot Independiente. Vann mycket boll centralt och bidrog även aktivt i anfallsspelet.

Francisco Pizzini. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Pizzini hamnade i målprotokollet när Defensa y Justicia besegrade Newell’s Old Boys med 2-0 i onsdags.

Aaron Molinas. Boca Juniors (1)
Kommentar: 21-åringen har börjat vinna mark på Bocas mittfält den senaste tiden och det med all rätt. Molinas har bidragit med fina passningar och en iögonfallande spelförståelse.

Anfallare:

Julián Álvarez. River Plate (1)
Kommentar: Hade en snudd på perfekt kväll mot Gimnasia under torsdagen bortsett ifrån straffmissen. Hade innan dess gett ”Los Millonarios” ledningen efter ett vackert anfall.

José López. Lanús (1)
Kommentar: Inte många kände till José López innan den här säsongen, men han har tagit för sig och gjort fyra mål såhär långt. Målskytt återigen i onsdags när Lanús besegrade Gimnasia med 2-0.

Lucas Gamba. Rosario Central (1)
Kommentar: Gjorde sitt första hattrick i Primera Division i onsdagens match mot Arsenal. Blir svårt att toppa en sådan prestation framöver. Omgångens tveklöst bästa prestation.

Tränare:

Ricardo Zielinski. Estudiantes (1)
Kommentar: Har gjort Estudiantes till ett topplag igen och efter torsdagens seger mot San Lorenzo har man nu fem raka utan förlust. ”Jag är ingen magiker” sa Zielinski efter gårdagens seger. Må så vara, men det är inte långt ifrån.