Tisdagen: Kryss, kryss, kryss och Tucumán-seger

Det blev en ganska intetsägande tisdag i Argentina med tre stycken oavgjorda matcher och en mindre skräll. Här är en kortare summering av vad som skedde.

Dom två första matcherna var väldigt lika varandra i energi och slutprodukt. Patronato mot Banfield öppnade upp omgång 8 i Paraná och den första halvleken bjöd inte på särskilt mycket intressant förutom Nicolás Delgadillos ledningsmål för hemmalaget.

Patronato var snäppet vassare än Banfield, men lyckades inte utöka sin ledning – mycket pga. en exemplarisk insats av bortalagets målvakt Facundo Altamirano. Istället slumrade Patronato till under dom sista 45 minuterna och Banfield utnyttjade detta när Luciano Pons skickade in kvitteringen, halvvägs in i den andra halvleken. Delad pott, men trots poängen är nog inte Banfield särskilt tillfreds ändå. Man är nu nämligen utan seger i dom fem senaste omgångarna.

Nästan match avhandlades i Santa Fe mellan Colón och Sarmiento. Det blev ingen större tillställning förutom målen som föll. Sarmiento tog ledningen genom Guido Mainero som nickade in ett fint inlägg ifrån Sergio Quiroga. Colón kom tillbaka under den andra halvleken och fick till en kvittering efter ett riktigt drömmål av River-lånet Cristian Ferreira. Delad pott även här och därmed missade Colón chansen att gå upp i serieledning.

På tal om serieledning hade Independiente chansen att cementerar sin plats i toppen av tabellen när man reste till Tucumán för att möta ett formsvagt hemmalag. Det gick inte alls vägen för Falcionis manskap utan Tucumán vann med 2–0 efter att Franco Mussi och Renzo Tesuri gjort matchens mål i slutskedet av matchen. Independiente inkasserade därmed sin första förlust för säsongen och ett av lagets största problem just nu är målskyttet.

Sist ut på gårdagens kupong var mötet mellan Racing Club och Central Córdoba i Avellaneda. Med tanke på att Independiente precis innan hade förlorat mot Tucumán, hade Racing chansen att överta serieledningen vid seger. Det blev istället en ganska intetsägande tillställning där Racing föll in i Central Córdobas långsamma spel och det hela slutade mållöst. Trots det gick Racing upp i serieledning på bättre målskillnad än Independiente, men det var knappast på något vidare övertygande sätt.

**

Ikväll fortsätter omgång 8 med följande matcher:

19:15. Rosario Central – Arsenal Sarandí.
21:30. Defensa y Justicia – Newell’s Old Boys.
21:30. Lanús – Gimansia.
23:45. Huracán – Vélez Sarsfield.
02:00. Platense – Boca Juniors.