Test med publik kommer att genomföras mot Bolivia

Det börjar närma sig att arenorna, i Argentina, ska öppna upp igen för publik efter pandemin. I kvalmatchen mot Bolivia, den 9:e september, kommer man att ha ett första test.

Det har varit ett långt uppehåll utan publik på arenorna i Argentina. Ligaspelet har inte sett åskådare sedan i början av mars 2020 och landslaget har följt samma mönster. Men under tisdagen bekräftade idrottsministern, Matías Lammens, att man tänker testa att köra publik på VM-kvalmatchen mot Bolivia den 9:e september.

”Med en bas av det vi arbetat med under den senaste tiden, kan vi släppa nyheten att vi kommer att göra ett test med 30% publik på matchen mot Bolivia den 9:e september på Estadio Monumental”.

Med andra ord kommer man att börja med 30% och sedan succesivt öka ju längre tiden går. Riktlinjen har länge varit att man siktat på att börja släppa in publik i slutet av september/början av oktober i ligaspelet och därför blir detta ett första test för att se hur allting hela fortlöper.

Boca Juniors och River Plate möts i ett Superclásico på Estadio Monumental den 3 oktober och förhoppningen ifrån Rivers sida är att man ska kunna ha åtminstone lite publik på den matchen. Hursomhelst börjar saker och ting att röra på sig i rätt riktning och förhoppningsvis går allt bra den 9:e september mot Bolivia.