En ny omgång inleds i afton: Allt ni behöver veta inför kvällens matcher

Under tisdagen inleds den åttonde omgången av Liga Profesional i Argentina med fyra stycken matcher.

Det går snabbt nu i Argentina när omgångarna löser av varandra i högt tempo. Så sent som i söndags avslutades den sjunde omgången och redan under tisdagen drar den åttonde igång. Skönt för lagen som nyligen förlorat att snabbt kunna studsa tillbaka, och även roligt för dom lagen som kommer ifrån en seger att kunna bygga vidare på denna trend.

Tisdagen sparkar igång med mötet mellan Patronato och Banfield i Paraná. Båda lagen kommer ifrån poängtapp i helgen – Patronato föll mot Boca med 1-0 medan Banfield spelade 1-1 mot Estudiantes. Därför kan man tänka sig att båda vill hoppa in på vinnarspåret igen.

Banfields tränare Sanguinetti väntas framförallt göra ett byte i startelvan jämfört med senaste. Luciano Pons, som inte alls fått det att lossna hittills den här säsongen, petas i anfallet till förmån för Juan Manuel Cruz.

Överlag har Banfields målproduktion varit ett problem hittills då man endast mäktat med fyra mål på sju omgångar. Cruz kommer att bilda anfallspar med Ramiro Enrique och han säger såhär om lagets problem med målproduktionen.

”Ibland går bollen bara inte in i mål. Men vi måste fortsätta på samma sätt som vi gjort hittills eftersom vi spelar bra, har en bra funktionalitet i laget och fungera bra tillsammans på planen”.

Patronato gjorde en fullt godkänd insats mot Boca Juniors, även om man föll med 1-0, och kommer säkerligen inte göra särskilt många förändringar i startelvan.

**

Match nummer två på dagordningen behandlar Colón mot Sarmiento i Santa Fe. Ett möte där hemmalaget åkte på en riktigt stjärnsmäll senast när man förlorade mot Aldosivi med 3-0. Detta kom efter att man radat upp tre raka segrar i ligaspelet innan dess.

Tränaren Eduardo Domínguez menar dock att det var positivt med en väckarklocka för att Colón skulle få ett riktmärke på vad som behöver förbättras.

”Det gjorde oss gott eftersom det gör att vi blir tvugna att reflektera över vad vi saknar just nu. Utvärdera, analysera och justera”.

Domínguez får tillbaka såväl Paolo Goltz (skada) och Santiago Pierotti (avstängning). Sarmiento kommer närmast ifrån en stabil 3-0-seger över Atlético Tucumán. Gervasio Núñez reser inte med till Santa Fe då han ådragit sig en skada och samtidigt klurar huvudtränaren Sciacqua om han ska spela Arismendi eller Alanís på ena kanten.

21:35 har Colón mot Sarmiento avspark.

**

Strax innan midnatt (23:45) drar Atlético Tucumán mot Independiente igång och det är ett bortalag som vill klamra sig kvar i toppen av tabellen.

Julio Falcionis lag fick bara 0-0 mot Defensa y Justicia i helgen och även om man är obesegrade i ligaspelet såhär långt, hade man hoppats på en seger mot Defensa. Skulle Independiente ta poäng i afton är man obesegrade i dom åtta första omgångarna av ligaspelet för första gången sedan 2002 – den gången blev man mästare.

Falcioni har dock fått lite huvudbry kring den ena centrala mittfältspositionen. Independiente har en ganska tunn trupp eftersom deras stora skulder förbjuder dom ifrån att värva och därför blir varje frånfall en belastning. Domingo Blanco blev utvisad i helgen och missar kvällens match. Samtidigt är såväl Lucas Romero, som Lucas González skadade sedan tidigare och därför testade Falcioni lite olika alternativ under söndagens träning.

Mest troligt blir det ett orutinerat kort i form av antingen Matías Sosa Ugoli (19 år och ännu inte debuterat i Primera Division) eller Tomás Pozzo som endast gjort en match i Primera Division och det var ifjol mot Central Córdoba.

Motståndet ikväll är ett Atlético Tucumán som haft det jobbigt på sistone. Laget kämpar med formen och åkte senast på en tung förlust borta mot Sarmiento (3-0). Jonathan Cabral väntas komma tillbaka till mittbackslåset efter en kortare skadeperiod, vilket såklart är något positivt.

**

Tisdagens sista match spelas mellan Racing Club och Central Córdoba i Avellaneda. Hemmalaget är lite på gång efter helgens 3-0-seger över Arsenal på bortaplan. Tomás Chancalay är i fin form och Darío Cvitanich börjar så smått att hitta rätt i rollen som tia.

Javier Correa och Eugenio Mena är tveksamma till spel då dom är extremt slitna efter det täta matchandet samtidigt som Juan Cáceres är avskriven då han klev ut skadad senast. Även Lisandro López är borta sedan tidigare pga. en segdragen skada.

För motståndet står Central Córdoba som tappade en 2-0-ledning mot Platense senast och fick bara med sig en poäng. Trots det var huvudtränaren Gustavo Coleoni nöjd med sitt lag och menade att Central Córdoba gjorde säsongens bästa insats.

”Vi gjorde säsongens match senast. Resultatet var helt orättvist”.

Och angående kvällens möte tror den karismatiske Coleoni att det blir en tuff match.

”Racing har mycket kvalité, alla spelare är bra en mot en och det är spelare med bra egenskaper”.

Matchen har avspark klockan 02:00.