Tronskifte i Primera Nacional – Barracas Central nya serieledare

Barracas Central besegrade Club Güemes under lördagen och klev upp i serieledning i Primera Nacional. Tronskifte!

Club Güemes har lett sin zon under nästan hela säsongen, men Barracas Central har skuggat dom under resans gång. Sakta men säkert har klubben, som har förbundets ordförande Claudio Tapia som president, närmat sig nykomlingen i toppen av tabellen.

Under lördagen möttes dom båda och efter att Barracas Central knipit en 1-0-seger passerade man Club Güemes i toppen och är därmed nya serieledare. Matchens enda mål gjordes precis efter halvtidsvilan av Leonel Buter.

Båda lagen hade möjligheter till att göra fler mål, men matchen slutade 1-0. I nästa omgång möter Barracas Central Deportivo Morón på bortaplan medan Club Güemes tar sig an Independiente Rivadavia hemma i Santiago del Estero.

**

Även Tigre hade chansen att gå upp som serieledare i sin zon när man tog sig an Temperley på hemmaplan. Ijiel Protti gav Tigre ledningen i den andra halvleken, men bortalaget hittade in med en kvittering i den 94 minuten genom Agustín Allione.