Måndagen: Talleres var överlägsna San Lorenzo

Under måndagen summerades omgång 6 av höstens Liga Profesional och vi fick glädjen att se tre stycken välspelade matcher.

Det är inte ofta som samtliga matcher blir välspelade under en hel dag i Argentina, men måndagens matcher var verkligen det. Först ut var mötet mellan Talleres och San Lorenzo på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba och det blev en uppvisning ifrån hemmalagets sida. Talleres var överlägsna San Lorenzo och borde avgjort matchen redan under den första halvleken.

Juan Méndez styrde spelet föredömligt på mittfältet, medan Héctor Fértoli skapade huvudbry för sin f.d. klubb med sina konstanta diagonallöpningar. Dom båda var den första halvlekens självklara förgrundsfigurer och det var också dom som låg bakom målen under matchens första 45 minuter. Först slog Fértoli hörnan som Enzo Díaz nickade in till 1–0 innan han själv skrev in sig i målprotokollet.

2–0-målet var på många sätt en delikatess. Passningen ifrån Juan Méndez var perfekt slagen och nertagningen, samt avslutet, ifrån Fértoli var det inget fel på. Tvåmålsledningen i halvtid kunde – och borde förmodligen ha varit större då spelövertaget speglade en större differens.

San Lorenzo var genomgående klappusla och hade förtvivlat svårt att överhuvudtaget bygga upp några framgångsrika anfall. Ortigoza blev utbytt redan i halvtid, men någon förändring i spelet skedde inte. När sedan Gino Peruzzi drog på sig ett rött kort, med 25 minuter kvar på matchklockan, var matchen mer eller mindre körd för San Lorenzos vidkommande.

Talleres hade bud på fler mål, men matchen slutade 2–0 och genererade trots allt ett styrkebesked ifrån Córdobaklubbens sida. I slutskedet drog även Siro Rosane på sig ett rött kort och San Lorenzo fick därmed avsluta matchen med nio man. Talleres klättrar upp på en åttondeplats i tabellen medan San Lorenzo placerar sig på en 15:e plats.

**

Lite senare var det tänkt att två matcher skulle spelats parallellt med varandra, men där Lanús mot Godoy Cruz blev uppskjuten en halvtimme. Istället fick vi inleda med att se Defensa y Justica vara numret större än Sarmiento Junín i Florencio Varela. Beccaceces manskap vann med 4–2 efter mål av Rodrigo Contreras, Francisco Pizzini, Carlos Rotondi och Lucas Barrios.

Sarmiento föll tillbaka i gamla synder och försvarsspelet höll, genom hela matchen, en låg nivå. Målen gjordes båda två av Jonathan Torres och han var också bortalagets främste spelare.

Lanús mot Godoy Cruz slutade tillslut med en 3–1-seger för hemmalaget efter att man varit mer effektiva i avslutningslägena. Pepe Sand tryckte dit det avgörande målet, i slutminuterna, och utökade därmed sin ledning i skytteligan. Godoy Cruz var inte dåliga på något sätt, men förvaltade inte sina målchanser. Lanús seger gör att dom klättrar upp på en andraplats i tabellen medan Godoy Cruz placerar sig på en tolfte plats.