Talleres mot San Lorenzo på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba

Omgång 6 ska summeras under måndagskvällen. Bl.a. har vi att se fram emot mötet mellan Talleres och San Lorenzo i Córdoba. 

Kvällens möte på Estadio Mario Alberto Kempes är på många sätt och vis en vattendelar. Båda lagen trånar efter ett momentum, en form att bygga vidare på och någon sorts stabilitet i spelet. Talleres mot San Lorenzo har därför alla förutsättningar till att bli en högintressant tillställning,

Bortalaget San Lorenzo har inlett säsongen bättre än väntat. Efter dom senaste säsongernas misslyckanden har supportrarnas förväntningar minskat allt eftersom, men dom fyra inledande omgångarna gav mersmak. Två segrar och lika många oavgjorda gjorda att förhoppningarna steg något. Inte för att San Lorenzo spelade särskilt bra fotboll, men just nu värderas poängen mest.

Men spökena lever fortsatt kvar inom storklubben. Förra helgens möte med Unión var en bekräftelse på detta när San Lorenzo föll ihop och förlorade med 4-0. Ingenting fungerade och försvarsspelet var stundtals en katastrof.

Skador fortsätter också att gäcka San Lorenzo. Franco Di Santo har missat inledningen på säsongen, vilket varit ett stort avbräck, men väntas vara tillbaka i kvällens startelva. Uvita Fernández är skadad och missar kvällens match då han har problem med sin ena fot (ankel) och under dom senaste dagarna adderades även Yeison Gordillo till skadelistan. Mittfältaren drog på sig en sträckning på träningen och väntas vara borta i tre veckor.

Mycket tyder på att Franco Di Santo är tillbaka i San Lorenzos starelva i afton.

Lägg därtill att tränaren Paolo Montero väntas göra förändringar i mittbackslåset då matchen mot Unión, som sagt, inte var positiv sett ur försvarssynpunkt. Här väntas nyförvärvet – och den f.d. Milan-spelaren, Cristian Zapata, få göra sin första start. Trots alla dessa bortfall och förändringar lär ändå San Lorenzo mönstra en förhållandevis stark startelva.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Torrico: Peruzzi, Zapata, Flores, Rojas: Rodríguez, Ortigoza: Palacios, Ángel Romero, Óscar Romero: Di Santo.

För dagens motstånd står Talleres och även dom har haft det lite turbulent den senaste tiden. Efter två förluster på dom tre inledande omgångarna började det knorras lite i Córdobaklubben, men efter det har man gått obesegrade och gick dessutom vidare i cupen under den föregående veckan.

Det har funnits vissa frågetecken kring huvudtränaren Alexander Medinas fortsatta existens i föreningen då den uruguayanska tränaren ska ha hamnat i meningsskiljaktigheter med klubbledningen över uteblivna värvningar. Dessutom har Racing Club, som nyligen sparkade Pizzi, nämnts som en potentiell ny klubbadress. Dock verkar allt, trots allt, ändå peka på att Medina fortsätter i Talleres åtminstone året ut.

Alexander Medina ser ut att försätta i Talleres åtminstone året ut.

Det senaste är annars att mittbacken Piero Hincapié lämnat för Bayer Leverkusen och sedan tidigare att Federico Navarro lämnat för amerikanska Chicago Fire. Två tunga tapp som också retat upp Medina och tränaren har krävt fler nyförvärv.

Förmodad startelva för Talleres:Herrera: Malantini, Tenaglia, Pérez, Díaz: Méndez, Mac Allister: Valoyes, Auzqui, Fértoli: Santos.

Kvällens match har avspark klockan 23:00, svensk tid, och kan ses på Fanatiz.tv.