Krisen i Boca Juniors fördjupas – sämsta sviten på 64 år

Boca Juniors fortsätter att vara utan seger i höstens ligaspel och har nu den sämsta sviten sedan 1957. Krisen fördjupas i storklubben.

Under söndagen inkasserade Boca Juniors ytterligare en förlust i ligaspelet efter att ha blivit besegrade av Estudiantes, i La Plata, med 1-0. Därmed är man fortsatt utan seger under höstens ligasäsong. Med tio raka tävlingsmatcher utan någon vinst (efter full tid) är man nu just nu inne i sin sämsta svit sedan 1957.

Inte heller syns någon ljusning vid horisonten. Kvalitén i anfallsspelet är obefintlig och nyförvärven har hittills inte genererat något lyft. Att man värvat in spelare på positioner där man, sedan tidigare, redan har haft täckning har gjort att spelare fått spela på positioner dom egentligen inte är vana vid.

Avsaknaden av en kvalitativ nia har t.ex. renderat i att Norberto Briasco fått vikariera på denna position, vilket han verkligen inte har sett ut att vara bekväm i. Nicolás Orsini har ännu inte gjort något avtryck då han nästan konstant varit skadad sedan han anlände till klubben i juni. Utöver detta har Esteban Rolón varit en besvikelse sedan ankomsten ifrån Huracán och Luis Advíncula har ännu inte hunnit sätta något vidare avtryck.

Pressen på huvudtränaren Russo ökar för varje omgång utan seger. Dessutom känns han nästan lite uppgiven just nu och analyserna av Bocas tillstånd känns magra. Efter gårdagens förlust uttalade sig tränare såhär.

”Vi måste fortsätta att arbeta hårt. I första halvlek hade vi flera bra chanser. Efter det väntade, väntade och väntade våra motståndare ut oss. Och i den andra halvleken komplicerade detta saker och ting för oss”.

Boca Juniors förlorade mot Estudiantes, under söndagskvällen, efter att Fabián Noguera nickat in matchens enda mål.

Angående dom nya spelarna menade Russo att det fortfarande finns mycket att jobba på för att dom ska hitta rätt i storklubben.

”Dom nya spelarna måste acklimatisera sig. Det är inte enkelt att spela i Boca, man måste kunna en rad olika saker, situationer som man lär sig att hantera med tiden. För en del tar det längre tid att anpassa sig än för andra, men vi har ett stort förtroende för samtliga”.

Boca Juniors har endast gjort två mål på dom inledande sex omgångarna, vilket är näst sämst i hela ligan. Endast Vélez Sarsfield är sämre med sina noll gjorda mål framåt.

Härnäst väntar Patronato på hemmaplan för Boca Juniors. En match som för ett år sedan hade känts mer än överkomlig, men som nu känns besvärlig. Denna säsong är ingenting enkelt för storklubben. Krisen fördjupas allt mer i Boca Juniors.

**

Övriga resultat under gårdagen:

Patronato tog en tung seger hemma mot Central Córdoba med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Leandro Marin efter 65 minuters spel. Därmed klättrar Patronato upp på en femteplats i tabellen. Vem hade kunnat tro det inför säsongen?

Platense inkasserade sin första seger för säsongen när Arsenal besegrades med 2-1 i ett dimmigt Buenos Aires. Hemmalaget gick redan i den första halvleken upp till en 2-0-ledning efter att Mauro Bogado och Lucas Acevedo hamnat i målprotokollet. Arsenal reducerade efter pausen genom Brian Farioli, men närmare än så kom inte Rondinas manskap.

Slutligen vann Racing Club över Newell’s Old Boys på hemmaplan med 2-0. Hemmalaget spelade sin första match utan Pizzi som huvudtränare och fick omgående en positiv reaktion. Samtliga mål föll i den andra halvleken. Först blev det ett självmål av Nacho Scocco som gav Racing ledningen innan Fabricio Domínguez fyllde på till 2-0 med dryga kvarten kvar på matchklockan.