Lördagen i korthet: River Plate, Argentinos Juniors och Independiente vann

Lördagen i Argentina bjöd på fyra matcher och en hel del mål.

Först ut under lördagen var mötet mellan Tucumán och Aldosivi. Två lag som hade lite olika formkurvor inför matchen, där bortalaget Aldosivi kom ifrån två raka segrar och där hemmalaget Tucumán hade en negativ svit på tre raka matcher utan vinst. Man skulle därför ha kunna tro att bortalaget skulle hålla i taktpinnen, men så blev det inte.

Istället var Tucumán det klart bästa laget, radade upp målsituationer och hade en Leonardo Heredia som laburerade friskt på offensiv planhalva. Därför var det också högst förvånande när Aldosivi tog ledningen efter trettiotre minuters spel. Den f.d. San Lorenzo – och Estudiantes-anfallaren Martín Cauteruccio fixade ledningsmålet för Aldosivi och han skulle komma att bli en förgrundsgestalt under matchens gång.

Tucumán hittade in med en kvittering genom Augusto Lotti, men det ville sig inte bättre än att Cauteruccio, återigen, satte Aldosivi i ledningen. Strax efter Lottis kvittering hade dessutom Leonardo Heredia bränt en straffspark och därmed missat möjligheten till att ge hemmalaget ledningen.

I slutskedet av matchen lyckades dock Joaquín Pereyra att ordna 2-2 för Tucumán och någonstans tror jag att inget av lagen var särskilt tillfreds med detta resultat. Martín Cauteruccio kände i alla fall själv att Aldosivi förlorat två poäng snarare än fått med sig en hem till Mar del Plata.

”Vi lämnar matchen med en bitter eftersmak av att inte ha kommit härifrån med en seger”.

Tucumán och Aldosivi delade på poängen.

**

Kvällens andra match spelades på Estadio Diego Armando Maradona i Buenos Aires mellan hemmalaget Argentinos Juniors och gästerna Banfield. Båda lagen letar febrilt efter formen och en kontinuitet i sina prestationer.

Gårdagens match avgjordes på individuell skicklighet och mycket tack vare en viss Gabriel Carabajal i Argentinos. Mittfältare spelade först fram till Nicolás Renieros 1-0-mål, innan han själv ökade på till 2-0 ifrån straffpunkten.

Banfield var absolut inte dåliga, men saknar skärpan i dom avslutande lägena. Argentinos Juniors fick därmed en tidig födelsedagspresent då man idag (söndag) fyller 117 år. ¡Feliz cumple!

**

Runt elva på kvällen drabbade River Plate och Vélez Sarsfield samman på Estadio Monumental i Buenos Aires. Vélez Sarsfield, som gått mållösa hittills under den här säsongen, jagade såväl poäng som mål. Det blev dessvärre ingenting av dessa.

River Plate var mycket bättre och med en Milton Casco i högform trummade man gång på gång förbi Vélez försvarslinje. Ett av dessa ögonblick ledde fram till ledningsmålet efter 50 minuters spel. Casco stormade fram på högerkanten och fälldes klumpigt av Ortega i straffområdet. Solklar straff som Enzo Fernández förvaltade på ett föredömligt sätt till 1-0.

Enzo Fernández firar gårdagens ledningsmål mot Vélez Sarsfield.

River fyllde sedan på till 2-0 genom Braian Romero och tog tre poäng som säkert ger lite välbehövligt självförtroende inför returmatchen mot Mineiro, på onsdag, i Copa Libertadores. Det var långtifrån en topprestation ifrån Gallardos lag, men det räckte till tre poäng. För Vélez del gick man återigen mållösa ifrån en ligamatch och är nu uppe i sex raka matcher utan mål den här säsongen.

**

Lördagens sista match spelades mellan Rosario Central och Independiente på Estadio Gigante de Arroyito. Hemmalaget går bedrövligt just nu i ligaspelet och denna negativa trend bröts inte under gårdagskvällen.

Independiente var bättre i det mesta och vann fullt rättvist med 2-1 efter dubbla mål av Silvio Romero. Alan Velasco var även han framträdande då han levererade assisten till båda målen. Independiente gick tack vare segern upp i serieledning och känns starka den här säsongen.

För Rosario Centrals del skulle jag bli förvånad ifall Kily González sitter kvar på sin post särskilt länge till. Formen pekar spikrakt neråt och det är svårt att skönja några direkta förbättringar i lagets prestationer.