Gonzalo Montiels emotionella farväl till River: ”Kommer bära med mig er i mitt hjärta”

Gonzalo Montiel är klar för Sevilla i Spanien och lämnade under fredagen ett emotionellt meddelande till River Plates supportrar och klubben i stort.

River Plates högerback – och en av Marcelo Gallardos favoritspelare under dom senaste åren, Gonzalo Montiel, blev i dagarna klar för spanska Sevilla. Här blir han klubbkamrat med flera landsmän i Marcos Acuña, Papu Gómez, Erik Lamela och Lucas Ocampos.

Gonzalo Montiel kom till River Plate som 10-åring och har sedan dess, i 14 år, representerat den argentinska storklubben och tagit sig upp genom klubbens ungdomsakademi för att sedan slå igenom i seniortruppen. Här har han vunnit det mesta som går att vinna – bortsett ifrån den argentinska ligatiteln.

När det nu var dags att ta farväl av klubben han kallat sitt hem i 14 år blev det ett emotionellt meddelande via hans sociala medier. 

”Jag väntade på att allt skulle bli klart för att jag skulle få tacka och uttrycka min uppskattning till klubben, mitt hem, som formade mig som ung, gav mig värderingar. Min familj som fick mig att spela. Jag vill tacka varenda en av mina lagkamrater, tränare, ledare och alla runt om klubben. Tack för förtroendet som ni alltid gav mig, till personerna som ser till att River Plate aldrig saknar någonting. Till internatet, mitt hem, där jag tillbringade många år och framför allt tack till alla Rivers supportrar, den största av alla klubbar, som alltid gett mig kärlek och stöttning”.

Gonzalo Montiel avslutade med en fras som vittnade om att han gärna skulle kunna tänka sig att komma tillbaka en vacker dag i framtiden.

”Jag tar med mig i mitt hjärta samtliga minnen och titlar. Förhoppningsvis kommer jag, någon dag, att få dra på mig den vackraste av tröjor igen. Tack River Plate för allt ni gett mig. Jag kommer alltid att bära med mig er i mitt hjärta”.