Colón vann och gick upp i serieledning

Colón besegrade Gimnasia under fredagskvällen och embarkerar sig därmed i toppen av tabellen – i alla fall för tillfället.

Det blev en brysk och emellanåt brutal match mellan Colón och Gimnasia under gårdagskvällen i Santa Fe. Hemmalaget var det bättre laget genom hela matchen och med en blomstrande Facundo Farías i laget tog man sig till chans efter chans.

Colón hade ett tämligen stort bollinnehav – 62% – och Gimnasia tillät sina motståndare att rulla runt. Det påverkade såklart också en del att bortalaget åkte på en utvisning redan efter 41 minuters spel. Insaurrable gick in klumpigt och med redan ett gult kort på sig var det ämnat att sluta i en katastrof.

I takt med att matchen fortskred var det nog många som trodde att det hela skulle sluta mållöst. Men inhopparen Eric Meza ville annorlunda och efter en välslagen passning av Farías avslutade Meza med ett praktfullt golazo. Det är alltid ledigt i krysset, som Jimmy Durmaz en gång sa i Malmötröjan, och det tog Meza fasta på. Ett vackert avslut med högerfoten letade sig upp i målvaktens vänstra kryss.

I slutskedet av matchen fick ytterligare två spelare syna det röda kortet – en i vardera lag. Tack vare segern klättrar Colón upp i serieledning, i alla fall för tillfället, då Independiente kan gå förbi redan i afton om man besegrar Rosario Central på bortaplan.

Matchens bästa spelare, under gårdagen, var återigen den 18-årige talangen Facundo Farías. Hans dribblingar och konstanta deltagande i anfallsspelet genererade återigen många målchanser. Efter matchen kommenterade han själv alla sparkar som han fick ta emot under drabbningens gång.

”Jag gillar att dom sparkar på mig. Det ger mig mer vilja att försöka dribbla förbi motståndarna. Men det är klart att det gör ont i kroppen haha”.

**

Även Huracán och Union var i farten under gårdagen, men dom spelade en väldigt händelsefattig match som slutade mållöst.