Boca Juniors nya tröjor hyllar mästarlaget ifrån 1981

Boca Juniors har släppt en ny jubileumströja till helgens möte med Estudiantes som hyllar det ikoniska mästarlaget ifrån 1981.

Boca Juniors har blivit mästare i Argentina åtskilliga gånger genom historien – 34 gånger för att vara exakt, men ett specifikt mästarlag har satt sig lite extra i supportrarnas minnen. 

1981 blev storklubben mästare med en trupp fullproppad med talang – och namnkunniga spelare. Den klarast lysande stjärnan var såklart Diego Maradona som nyligen anlänt ifrån Argentinos Juniors och han hann med att bli mästare med Boca Juniors innan flyttlasset gick vidare till Barcelona.

Säsongen 1981 Metrpolitana slutade med ett guldjubel för Boca Juniors del efter att man slutat en poäng före ett Ferro på uppgång under Carlos Timoteo Griguol. Diego Maradona kom trea i skytteligan med sina sjutton fullträffar på 34 omgångar – tre mål bakom skytteligavinnaren Raúl de La Cruz Chaparro ifrån Instituto.

Det som också fastnat extra mycket i Boca-supportrarnas minnen, kring detta mästerskap, är klubbens hemmatröja. Förmodligen finns det ingen tröja som Bocas supportrar tyckt lika mycket om som den man hade säsongen 1981. Just därför har nu klubben bestämt sig för att göra en replika på den, till helgens möte mot Estudiantes, för att hylla att det nu gått 40 år sedan ligatiteln 1981.

Diego Maradona i den omtyckta tröjan ifrån 1981.

Tröjan påminner väldigt mycket om en tradtionell Boca Juniors-tröja med blått i grunden och sedan den gula tvärlinjen mitt på tröjan. Till höger finns adidasmärket, precis som 1981, och till vänster dom ikoniska stjärnorna där klubbens initialer CABJ står i – Club Atlético Boca Juniors. Shortsen kommer att vara blåa och tröjnumren vita – precis som 1981.

Utöver detta har man dessutom tagit fasta på den rosa målvakttröja som den dåvarande målvakten, Hugo Gatti, hade 1981. Agustín Rossi kommer att spela i en likande tröja som Gatti, men kommer mest troligt inte bära upp pannbandet på samma elegant vis som ”El loco”, en gång i tiden, gjorde.

Agustín Rossi kommer att bära en rosa målvaktströja som påminner om den Hugo Gatti använde 1981.

Laget 1981 innehöll, förutom Diego Maradona, profilstarka spelare som Miguel Ángel Brindisi, Oscar Ruggeri, Roberto Mouzo, Hugo Perotti och Marcelo Trobbiani.

Fotnot: Boca Juniors möter Estudiantes på söndag klockan 23:00.