Copa-summering: Jobbiga dagar för dom argentinska lagen

Tisdagen och onsdagen blev inga uppmuntrande dagar för dom två argentinska lagen som är kvar i årets Copa-turneringar.

Det började i tisdags där Rosario Central fick stora problem med Bragantino ifrån Brasilien. Matchen spelades på Gigante Arroyito i Rosario och omgående gick brassarna upp till en 2-0-ledning.

Central studsade dock tillbaka något genom Marco Rubén, men försvarsspelet höll en genomgående usel nivå och det går inte att bjuda på så pass många målchanser – och mål som Central gjorde i tisdags. I halvlek stod det 3-1 till Bragantino och Kily González såg samlad ut när han promenerade ut till den andra halvleken.

Marco Rubén hittade in med 2-3 genom en vacker cykelspark och på något sätt blev det en kamp mellan Rubén och Bragantino. Central fixade 3-3 några minuter senare genom Milton Caraglio – återigen var Rubén inblandad i upprinnelsen till målet.

Sett till matchen som helhet hade nog Central varit ganska nöjda med ett oavgjort resultat, men istället för att bevaka fallerade man återigen i försvarsspelet och släppte in 4-3. Därmed blir det en tuff returmatch i Brasillien där Central måste göra minst två mål för att ta sig vidare till semifinal. Det kommer onekligen att bli en utmaning.

**

I Copa Libertadores är River Plate det enda argentinska laget som är kvar i turneringen och under natten mot torsdagen tog man emot Atlético Mineiro på Estadio Monumental i Buenos Aires.

River Plate var klart bättre än sina motståndare under den första halvleken och hade ett flertal bra möjligheter till att ta ledningen, men brassarnas målvakt, Everson, storspelade i målet och stod gång på gång i vägen för Rivers målförsök.

Istället gjorde den f.d. River-spelaren, Nacho Fernández, matchens enda mål efter 58 minuters spel. Samme Fernández blev sedan utvisad i slutskedet av matchen, men det spelade ingen roll för gårdagens resultat. Mineiro vann med 1-0 och River Plate har en tuff uppgift framför sig i Brasilien om en vecka.

Efter matchen var Marcelo Gallardo krass i sina uttalanden kring sitt lags chanser i returen.

”Man måste lära sig att deala med förlusterna. Vi kan inte tillåta oss själva att falla ihop nu. Vi kan inte gå med hängda huvuden och inte lyfta oss själva upp på benen igen”.