Två 1-0-segrar under fredagen

Det blev två stycken uddamålssegrar under fredagen i Liga Profesional. Sarmiento vann över Rosario Central medan Newell’s Old Boys besegrade Platense.

Sarmiento har förbättrat sig avsevärt under dom senaste omgångarna efter en något tveksam inledning på säsongen. Under gårdagskvällen fyllde man på kontot med ytterligare tre poäng när Rosario Central besegrades med 1-0 på hemmaplan.

Matchens enda mål kom i början av den andra halvleken genom Gabriel Graciani. Rosario Central stod återigen för en blek insats och formen är oerhört tveksam efter två raka förluster mot Aldosivi och nu senast Sarmiento. Under den kommande veckan väntar Bragantino i Copa Sudamericana – det kommer att bli en utmaning.

I kvällens sista match besegrade Newell’s Old Boys ett hårt kämpande Platense med 1-0. Hemmalaget var det bättre laget under matchens gång, men det satt långt inne innan segermålet föll. Juan Garro satte Nacho Scocco i ett friläge som enkelt kunde rulla in bollen i mål. Just Scocco hade haft flera bra lägen, tidigare under matchen, men De Olivera i Platenses mål hade varit obeveklig och räddat gång på gång.