Publik på matcherna får vänta lite till

Trots att det börjar röra sig åt rätt håll i Argentina, vad det gäller vaccineringen, får publiken vänta ett tag till innan man släpps in på arenorna.

Presidenten Alberto Fernández gav några uttalande under fredagen som gjorde fotbollsentusiasterna i Argentina hoppfulla om att publiken, återigen, skulle börja släppas in på arenorna igen.

Fernández uttalande gjorde gällande att man inom en, inte allt för avlägsen framtid, skulle kunna börja släppa på publik successivt – och säkert sätt igen. Detta gjorde att flera klubbar, däribland River Plate och Rosario Central som båda ska spela i Libertadores respektive Sudamericana nästa vecka, började drömma om publik redan då. Något som inte bara var lite väl optimistiskt utan också helt orealistiskt.

Chefen för kabinetten i regeringen, Santiago Cafiero, dementerade ganska omgående att något beslut kring publikfrågan skulle vara nära. Han poängterade också att det inte är något som man kan räkna med inom en snar framtid.

”Än så länge ha vi inte haft någon kommunikation kring detta. Jag vet att det cirkulerar information om detta i diverse medier. För oss handlar det om att gå vidare med stora publikevenenmang är något för nästa fas. Vi får se hur vaccineringen fortskrider, den andra dosen ska folk först få och sedan se när aktiviteterna kan börja återfå sin publik till arenorna igen”.

Därmed lär vi få vänta ett tag till på publik i Argentina.