Boca Juniors vidare efter straffrysare mot River Plate

Boca Juniors tog sig vidare i Copa Argentina efter en riktig straffrysare under onsdagskvällen.

Gårdagens Superclásico bjöd på en ganska tillknäppt – och låst match som efter dom nittio spelade minuterna fick avgöras ifrån straffpunkten. Väl där var Boca Juniors betydligt mer bestämda än River och tog sig vidare till kvartsfinalerna av årets Copa Argentina.

Matchen som sådan dominerades rätt kraftigt av River Plate – något som samtliga nog var införstådda med inför matchen, då lagens formkurvor gått åt helt olika håll den senaste tiden. Boca försvarade sig dock på ett bra sätt och på det hela taget lös dom riktigt skarpa målchanserna med sin frånvaro.

Väl framme i straffläggning blev målvakten Agustín Rossi stor matchhjälte för sitt Boca Juniors. Den avgörande straffen trycktes dit av mittbacken Carlos Izquierdoz som var nöjd efteråt.

”Det är tufft att slå straffar igen så nära inpå Mineiro-matchen (Izquiredoz missade den gången och Boca åkte ut), tusen saker gick runt i huvudet precis innan. Vi spelar alltid med hjärtat, ibland har det gått bättre än andra gånger, men under dom 1,5 åren med Russo har vi vunnit två titlar, åkt på två uttåg som varit tuffa där en av dom vi inte förtjänade att åka ut. Det har varit jobbigt, men här är vi fortfarande och håller på att forma ett nytt lag. Denna vinst ger oss nytt självförtroende för att kunna fortsätta att förbättra oss. Det som gör en emotionell och skänker ett lugn är vetskapen om att truppen är sammansvetsad och det finns inget finare än att representera den här klubben. Vi gav allt och känner oss glada över det”.

För River Plate blev gårdagens förlust tung – och en klar missräkning i protokollet. Braian Romero hade inte en av sina bästa kvällar då han dels brände två solklara lägen, under matchens gång, och sin elvametersspark i straffläggningen.

För Boca Juniors del väntar nu Patronato i kvartsfinalen av årets Copa Argentina.

**

Även Independiente och Tigre var i farten under gårdagskvällen i Copa Argentina. Tigre besegrade Falcionis lag med 2-1 trots att storklubben mönstrade en väldigt stark startelva.

Matchens godbit var utan tvekan Pablo Magníns ledningsmål för Tigre – en perfekt utförd cykelspark som ställde Independientes målvakt, Milton Álvarez. Tigre är därmed klara för åttondelsfinal, dom var ett steg längre bak i turneringen än Boca och River. Där väntar Defensa y Justicia.

Pablo Magníns cykelspark var utan tvekan gårdagens höjdpunkt.