Inför Superclásico i Copa Argentina

Då var det dags för årers fjärde Superclásico och då i form av en åttondelsfinal i Copa Argentina. Välkommna till Boca Juniors mot River Plate.

Ett Superclásico är alltid speciellt, även om årets tillställningar varit lite märkliga utan någon närvarande publik. Så kommer det även att bli under onsdagen då lagen möts i La Plata för att se vem som ska ta sig vidare till kvartsfinalerna av årets Copa Argentina.

Boca Juniors kommer till matchen med ett stukat självförtroende, kaosartad inledning på säsongen och en trupp som ännu inte hittat formen. Russo har inte fått igång spelet på ett tillfredsställande sätt, och framförallt är det målproduktionen som stagnerat.

Boca har endast gjort ett mål på dom inledande fyra omgångarna av ligaspelet, och varit mållösa i dom tre senaste matcherna. På dom senaste sju tävlingsmatcher har man faktiskt bara gjort ett enda mål och avsaknaden av en renodlad nia är påtaglig. Norberto Briasco har vikarierat på denna position, men det syns att detta inte är hans naturliga plats i laget. Nicolás Orsini har fortfarande skadeproblem och saknas, dessutom har inte den värvnignen, av en etablerad central anfallare, kommit in ännu.

Utöver allt detta har ett nytt problem dykt upp, i Bpx, under den senaste veckan. Sebastián Villa har bestämt sig för att han vill lämna klubben och gå till belgiska Club Brügge, som lagt dubbla bud på yttern vilka Boca har avslagit. Colombianen har därför varken tränat eller varit med i den senaste matchtruppen.

Han ska ha haft ett möte med Riquelme där vicepresidenten varit tydlig med att Villa måste träna med laget tills dess att belgarna lagt ett bud som Boca kan acceptera. Colombianen har nämligen kontrakt med storklubben till 2024. Det senaste är att Villa vill åka hem till Colombia i väntan på nya anbud ifrån Belgien. Hursomhelst är han inte med i kvällens Superclásico utsn istället ser Russo ut att ställa upp med ett 3-5-2-system där Pavón och Briasco tar hand om anfallsplatserna.

Nyförvärvet Luis Advíncula finns med i truppen och den peruanske landslagsmannen kan komma att få göra sina första minuter i Boca Juniors under onsdagskvällen.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Zambrano, Izquierdoz, Rojo: Weigandt, Medina, Rolón, González, Ramírez: Pavón, Briasco.

Hos River Plate är tongångarna betydligt mer positiva. Laget är vidare i Copa Libertadores, något man är ensamma om bland dom argentinska lagen, och även om man bara fick en poäng mot Huracán i helgen (vilade många spelare) är tongångarna positiva.

Matías Suárez ådrog sig en skada mot Lanús och kommer inte att komma till spel i afton. Anfallaren är visserligen på bättringsvägen, men Gallardo vill inte chansa med honom utan huvudfokus ligger på mötena med Mineiro i Libertadores. Även Paulo Díaz dras med skadebekymmer efter helgens möte med Huracán där han fick kliva av redan i den första halvleken. Díaz kommer att testas sent under onsdagen och kan inte han spela lär Maidana ta den platsen istället.

Braian Romero är annars en spelare man definitivt bör hålla ett extra öga på. Nyförvärvet ifrån Defensa y Justicia har presterat väldigt bra, under inledningen på säsongen, och gjort fyra mål på sina sex matcher i River Plate. I helgen hoppade han in och gjorde kvitteringsmålet mot Huracán.

Förmodad startelva för River Plate:Armani: Montiel, Díaz/Maidana, Martínez, Angileri: Pérez: Carrascal, Zuculini, De La Cruz: Álvarez, Romero.

**

Matchen har avspark vid midnatt, svensk tid, och kan ses på Fanatiz.tv.