Romero poängräddare för River Plate: ”Vi fick se ett River som ville vara styrande”

Braian Romero blev poängräddare för sitt River Plate under söndagen när Huracán visade sig bli en klurig motståndare på hemmaplan.

River Plate ställde upp med ett reservbetonat lag mot Huracán under söndagskvällen. Gallardos fokus ligger just nu på onsdagens Superclásico, mot Boca Juniors i Copa Argentina, och därmed fick flera spelare lite välbehövlig speltid under gårdagen.

Längst fram i River Plate spelade Rollheiser, Álvarez och Girotti, och dessa skapade oreda för Huracáns backlinje under den första halvleken. Men problemet var att bollen inte ville in och framförallt Girotti brände flera solklara lägen. Rollheiser var involverad i mycket av det som skedde offensivt och visade prov på sin kreativitet.

Istället för att River Plate tog ledningen var det Huracán som plötsligt slog till med en sylvass kontring. Nicolás Silva och Enrique Triverio iscensatte en snabb omställning som den förstnämnda avslutade med att rulla in bollen förbi en utrusande Armani. Egentligen var detta ett av få lägen som Huracán hade under matchens gång och det utnyttjade man på bästa möjliga sätt.

Gallardo genomförde några byten och satte bl.a. in Braian Romero istället för Federico Girotti. Det blev ett lyckat byte då anfallare höll sig framme och fixade kvitteringen till 1-1. Därmed har Romero gjort fyra mål på sex matcher sedan han anlände till River Plate, och ett gjort mål var 96:e minut – vilket är en bättre start än såväl Borré som Alario hade i storklubben.

Trots en räddad poäng var Romero ändå inte helt nöjd med resultatet efteråt.

”Vi lämnar matchen med en liten sur eftersmak eftersom vi gjorde en fin match, men kunde inte utnyttja dom chanserna som vi hade. Men laget jobbade på riktigt bra, vi fick ett se ett River som ville vara styrande. Dom stack egentligen bara fram en gång och då lyckades dom greppa tag om oss”.

Nu väntar alltså Boca Juniors på onsdag vilket blir det fjärde Superclásicot på 1 år – något som Russo, efter gårdagens kryss mot Talleres, benämnde som ”onormalt”.

”Matchen på onsdag är det fjärde Superclásicot som vi kommer spela på 1 år. Det är inte normalt”.

Russo var inte alls nöjd med Bocas insats, under gårdagen mot Talleres, och storklubben är fortsatt utan seger den här säsongen. Söndagens mållösa tillställning i Córdoba gav inte dom svaren som huvudtränaren hoppats på. Framförallt saknas målen framåt då Boca Juniors bara gjort ett mål på fyra matcher, och gått mållösa i dom tre senaste.

”Det är högst nödvändigt att vi börjar göra mål”.

Tre poäng på fyra matcher och inget mål på dom senaste tre är inte dom mest optimala förutsättningarna för att gå in till ett Superclásico med. Men detta är verkligheten för Russos Boca Juniors som kan komma att ställa upp med flera ungdomar på onsdag.

”Det blir svårt. Dessa matcher är alltid speciella. Vi får se hur grabbarna känner sig under dagarna som kommer”.

**

Övriga resultat under söndagen:

Defensa y Justicia besegrade Gimnasia med 3-2 på hemmaplan i en svängig tillställning. Gimnasia gick upp till en 2-0-ledning innan Defensa y Justicia vände på steken och vann. Walter Bou blev matchens förgrundsfigur för hemmalaget.

San Lorenzo och Banfield delade broderligt på poängen i Buenos Aires. Uvita Fernández gav hemmalaget ledningen, men den varade inte särskilt länge då Banfield kvitterade genom den 20-årige anfallaren Ramiro Enrique.