Santiago Hezze: ”Min fabror har lärt mig mycket”

Santiago Hezze har en speciell historia då han dels är fostrad i Huracáns ungdomsakademi, men också brorson till en av klubbens största spelare någonsin – Antonio Mohamed.

När Santiago Hezze föddes den 22 oktober 2001 var Antonio Mohamed i slutskedet av sin karriär. Innan dess hade han hunnit med att först slå igenom i Huracán, bli såld till italienska Fiorentina och sedan ha några intressanta utlåningar till bl.a. Boca Juniors.

Antonio Mohamed hann också med att vinna Copa América 1991 med Argentina. Efter spelarkarriären har Mohamed gjort sig ett namn som tränare och lett sitt älskade Huracán vid fyra tillfällen. Nu spelar hans son, Nayib, i Huracáns ungdomslag och brorsonen Santiago Hezze, ja han är ordinarie i Kudelkas seniortrupp vid 19-års ålder.

Hezze drömmer om att blir mästare med sitt Huracán. Ikväll väntar River Plate och mittfältaren är väl medveten om vad som väntar.

”Nyckeln kommer vara att vi är ett välorganiserat lag, för River gillar att anfalla och dom är även stabila bakåt”.

Hezze har vuxit ut till en viktig pjäs, i Huracáns lagbygge, och gjorde bl.a. mål i premiären mot Defensa y Justicia. Samtalen med farbrodern Mohamed har varit många, genom åren, och något som hjälpt Hezze i hans utveckling.

”Vi pratar ofta innan matcherna och han har lärt mig mycket. När vi träffas pratar vi alltid om fotboll och Huracán. Han var en fantastisk spelare och är numera en grym tränare, det har gett mig ett extra plus i karriären”.

Antonio Mohamed är fortfarande en stor ikon i Huracán.

Hezze medger också att han gärna skulle tränas av Huracán-ikonen även om det inte är något som han hunnit tänka särskilt mycket på. Hans kusin, Mohameds son, spelar i ungdomslaget och han har tatuerat in datumet, då Santiago Hezze gjorde sin seniordebut, på kroppen.

”Han är som en bror till mig, vi träffas alltid. Det skulle vara en dröm att få spela med honom på ”El Ducó” i Huracáns tröja”.

Det har dock inte varit någon enkel resa mot seniortruppen för Hezzes del. I ungdomslagen fick han ofta kämpa för sin plats och det gick flera säsonger då han knappt fick spela några matcher. Nu drömmer han om att vinna något stort med Huracán.

”Jag har många drömmar, men en är att bli mästare med Huracán, som spelare och supporter. Klubben och supportrarna förtjänar det”.

Huracán möter River Plate i afton på Estadio Monumental klockan 23:00.