Julio Falcioni förbannad på domarna: ”Dom jävlas alltid med oss”

Det blev ingen ny seger för Independiente under lördagen när Platense väntade på hemmaplan. Efteråt var tränare Julio Falcioni förbannad på domarna.

Med en vecka kvar till derbyt mot Racing Club, i ligaspelet, stiger temperaturen i Avellaneda. Extra hetta och temperament adderades under gårdagen då Independiente spelade oavgjort mot Platense och frustrationen briserade över domarens insats. Hemmalagets tränare, Julio Falcioni, var allt annat än nöjd med huvuddomaren Diego Abals insats.

”När dom ser att Independiente börjar plocka poäng då får vi problem med domarna. Det uppstår situationer som är väldigt tydlig, men där dom ändå inte dömer till vår fördel. Laget försöker alltid spela bra och då behöver vi att domarna dömer efter det som sker nere på planen. Mer begär vi inte”.

Det som fick huvudtränaren att bli mest förbannad, under gårdagen, var framförallt den missade utvisningen på Platenses Iván Gómez – och den uteblivna straffen när Mauro Bogado fällde Fabricio Bustos.

”Dom jävlas alltid med oss. Det har bara börjat med dessa domare under den här säsongen. Det var en solklar straff som dom valde att inte ge oss. Alltid misstag mot oss. Alltid samma visa”.

Julio Falcioni var märkbart irriterad och det är faktiskt sällan man ser honom såhär pass upprörd som under gårdagen. Inför nästkommande veckas derby visade inte tränaren någon förhoppning om att domarinsatserna skulle bli bättre.

”Om dom vill sätta Vigliano som domare till derbyt är det okej, vi är redan vana vid att dom alltid ‘fuckar upp’ oss. Dom kan sätta vilken domare som helst mot Racing, det kommer bli samma sak. I början av dagens match hade dom en kapning på Romero som är ett solklart rött. Efter det är det straff på situationen med Bustos. Jag har stor respekt för Abal, men han ville inte ge oss en straff. Han sa att han inte såg situationen”.

Irritationen över domaren Mauro Vigliano härstammar ifrån derbyt i april då domaren dömde en billig straff för Racing som fick topplocket att rycka, den gången, hos Independientes huvudtränare. Om en vecka väntar ett nytt derby och Falcioni är redan förbannad. Temperaturen stiger onekligen i Avellaneda.