Mindre än en vecka till höstens första Superclásico – Vamos los pibes!

Om mindre än en vecka ska Boca Juniors och River Plate mötas i höstens första Superclásico – då i Copa Argentina. För Bocas del kommer man till mötet med turbulens innanför klubbens väggar medan River Plate lyser av harmoni. 

Det är verkligen två helt skilda världar just nu mellan Boca Juniors och River Plate. Russos lag genomgår – och har genomgått en smärre kris med en stor spelaromsättning, kaosartat uttåg ur Copa Libertadores och endast två poäng på dom inledande tre omgångarna av ligaspelet.

Dock tar det inte slut här vad det gäller Russos plågor. Så sent som idag valde Sebastián Villa att inte dyka upp på träningen eftersom han vill att klubben ska acceptera Club Brügges bud på colombianen. Villa har många anledningar till att vilja lämna storklubben. Dels det sportsliga, att få spela i Europa, men också pga. att han fortfarande är i kläm med rättvisan efter att ha stått åtalad för misshandel av sin f.d. flickvän i snart 1-års tid.

Den belgiska storklubben ska ha lagt två bud till Boca Juniors som båda blivit avslagna. Först låg det på 5,000,000 dollar för att sedan stiga vid nästa bud till 7,000,000 dollar plus vidarförsäljningsklausuler. Båda två har Boca avböjt och nu hoppas man på att Brügge ska komma med ett tredje bud som landar runt 10,000,000 dollar.

Man ska nämligen komma ihåg att Sebastián Villa har kontrakt till 2024 och en utköpsklausul på 40,000,000 dollar – vilket såklart alla inblandade är överens om att det är en helt orealistisk summa i dagsläget.

Sebastián Villa vill lämna för den beligiske storklubben Club Brügge.

Samtidigt som stormen kring Villa blossat upp har Juan Ramírez anlänt ifrån San Lorenzo. Han har i sin tur bråkat sig ifrån Monteros lag för att få skriva på för Boca och har tränat på egen hand under den senaste veckan. Han blev officiellt presenterad under fredagen och ser fram emot att få spela i Boca Juniors.

”Sanningen är den att vilken spelare som helst skulle vilja spela i Boca Juniors. Nu har jag fått privilegiet att få vara här och jag siktar på att njuta av det till fullo, ge allt i samtliga matcher som jag får chansen och på den plats jag blir tilldelad för att hjälpa laget på bästa möjliga sätt”.

Juan Ramírez har en spännande karriär bakom sig. Han har hunnit fylla 28 år, där han fostrades i Argentinos Juniors, och lärde känna Román Riquelme som samtidigt avslutade sin karriär i föreningen.

Ramírez fortsatte vidare till Colorado Rapids i MLS, en kortare lånesejour i spanska Almería innan han hamnade Talleres där han gjorde ett kraftfullt avtryck. Detta gjorde att San Lorenzo valde att köpa loss honom 2019 och där har han alltså spelat fram tills nu. Ramírez är tillgänglig för Russo redan till helgens möte med Talleres och till kommande veckas Superclásico mot River Plate.

Juan Ramírez presenterades under fredagen för Boca Juniors.

Hos River Plate är det inte i närheten av lika stormigt som hos Boca Juniors. Laget har trummat igång ordentligt efter den tveksamma premiären mot Colón, som slutade med förlust, och har därefter mosat såväl Unión som Lanús, samt tagit sig vidare i Copa Libertadores där Atlético Mineiro väntar i kvartsfinal.

Det egentligen enda molnet på Gallardos himmel just nu är skadan som kom på Matías Suárez i onsdagens möte med Lanús. Anfallaren drog inte på sig någon allvarlig skada, men med tanke på att Superclásicot endast är en knapp vecka bort är Suárez i riskzonen för att missa matchen. Anfallaren har varit enormt bra under inledningen på säsongen och gjort såväl mål – som assist för Gallardos lag.

Under fredagen publicerades också en intervju med Lucas Pratto där han pratade om sin relation med Marcelo Gallardo efter att han nu lämnat klubben. ”Jag är säker på att vi kommer ta en kaffe tillsammans i framtiden” sa Pratto med ett leende på läpparna. Dock indikerade anfallaren på att han var besviken över att tränaren inte hörde av sig under hans långa skadeperiod för att kolla läget.

**

Nästa veckas Superclásico spelas alltså i Copa Argentina och har avspark i Sverige, vid midnatt, natten mellan onsdag och torsdag.

Boca Juniors har med dom senaste veckornas turbulens – och pga. att nyförvärv inte kunnat anlända som man hoppats, valt att satsa på många ungdomar. Flera av dessa har imponerat så pass mycket, i dom senaste matcherna, att dom nu lyfts upp permanent i A-truppen. Valentín Barco, Equi Fernández och Eros Mancuso kommer att, framöver, tillhöra seniortruppen till på heltid. 

Ödets ironi kan ibland vara till en fördel. Plötsligt fick ett gäng ungdomar visa upp att dom faktiskt håller på den här nivån. Valentín Barco är den som imponerat mest och supportrarna ropar redan på att, den nyligen fyllda 17-årige, vänsterbacken ska stanna i startelvan. Får han göra sitt första Superclásico på onsdag?

¡Vamos los pibes!