Onsdagen: River Plate visar mästartakter

Under onsdagen rullade omgång 3 vidare i Argentina. River Plate imponerade mest och krossade Lanús på bortaplan.

Det blev en hektiskt onsdag i Argentina med väldigt många matcher som spelades. Därför kommer vi idag att fokusera på dom matcherna som gav mest avtryck.

Tucumán drog det längsta strået i Mendoza när man besegrade dom, dittills, obesegrade Godoy Cruz med 2-1. Ramiro Carrera gjorde mål för tredje matchen i följd innan inhopparen Ramírez kvitterade för Godoy Cruz i mitten av den andra halvleken. Några minuter därefter tog sedan Tucumán återigen ledningen genom Gabriel Acosta som tryckte dit segermålet. Parallellt vann Banfield med 1-0 över Unión i Santa Fe. Målskytt blev anfallaren Juan Cruz.

Lite senare på kvällen spelade Vélez Sarsfield och Defensa y Justicia en intetsägande match i Buenos Aires. Målen lös med sin frånvaro och båda lagen kändes idéfattiga i det offensiva spelet. Vélez Sarsfield gick därmed mållösa för tredje matchen i följd – problemen börjar att hopa sig för Pellegrinos manskap.

Parallellt knep Sarmiento sin första seger, och gjorde sitt första mål när Platense besegrades i Junín med 1-0. Segerorganisatör blev den inhoppande 20-åringen Luciano Gondou.

Precis innan midnatt besegrade Independiente Patronato på hemmaplan med 2-0. Den första halvleken slutade visserligen mållös, men målen hängde i luften då Independiente dominerade skeendet nere på planen. Under matchens sista 45 minuter trillade också målen in.

Först öppnade Roa med ett välplacerat avslut innan Silvio Romero klämde till med ett praktfullt ”golazo”. Patronato kämpade på, men hade svårt att skapa några ordentliga målchanser.

I kvällens sista match drabbade två formstarka – och målglada lag samman. Mötet mellan Lanús och River Plate hade alla möjligheter i världen att bli en sevärd tillställning – något det också blev.

Bortalaget dominerade matchen och vann tillslut med 3-0. Gallardos lag visar upp en ruskig formkurva just nu och att besegra ett starkt Lanús med dessa siffror är givetvis ett styrkebesked av stor dignitet. Bruno Zuculini och Nicolás De La Cruz stod återigen, båda två, för exemplariska insatser.

Lanús var absolut inte dåliga på något sätt, men föll till korta mot ett urstarkt River. Sand hade svårt att få en syn i vädret mot mittbackslåset Martínez-Díaz. Gallardos manskap trummar på och jag har svårt att se hur något annat lag ska kunna utmana dom.

**

Omgång 3 avslutas i afton med fyra matcher:

19:15. Central Córdoba – Talleres.
21:30. Arsenal Sarandí – Argentinos Juniors.
23:45. Gimnasia – Rosario Central.
02:00. Newell’s Old Boys – Estudiantes.