Tisdagen: San Lorenzo vann över Boca Juniors och Racing fick lite andrum

Omgång 3 inleddes under tisdagen och det bjöds på såväl fina insatser – som genomgående usla. Här kommer en kortare summering av det som skedde i Liga Profesional.

Först ut var mötet mellan Huracán och Colón i Buenos Aires. Bortalaget rivstartade matchen och tog tidigt ledningen efter att Wilson Morelo utnyttjat ett fatalt misstag av Huracáns målvakt Marcos Díaz.

Colón fortsatte att trumma på, skapade oreda för Huracán och var snubblande nära att hitta in med en kvittering. Hemmalaget däremot fick inte spelet alls att stämma utan deras kvittering kom istället som en skänk ifrån ovan. Domaren såg en hands på Piovi som inte existerade och pekade på straffpunkten. Fram klev Jhonatan Candia och tryckte dit kvitteringen för Huracán.

Wilson Morelo var sedan ytterst nära att ge Colón ledningen igen, i slutet av den första halvleken, efter att ha dribblat sig förbi flera spelare. Dom sista 45 minuterna bjöd sedan inte på särskilt många målchanser utan lagen delade istället broderligt på poängen.

**

Matchen som inleddes strax innan midnatt, mellan Aldosivi och Racing, blev inget annat än en bedrövlig historia. Den första halvleken var genomgående usel och inget av lagen verkade ha den minsta idé om vad dom skulle göra med bollen. Lisandro López var tillbaka i startelvan för Racing – hans första start sedan återkomsten – och den rutinerade klubbikonen gjorde en bra insats.

Inledningen på dom sista 45 minuterna blev smått bisarr. Först gjorde Racing 1-0 genom Cáseres, men målet blev korrekt avvinkat för offside. I anfallet efter tilldelades Aldosivi en, något billig, straff som Andrada brände, eller rättare sagt räddade Arias den. Därefter ställde Racing om och kunde ta ledningen genom Javier Correa. En otroligt märklig inledning på halvleken där Racing gick ifrån himmel till helvete och sedan tillbaka till himlen igen.

Med målet fick Racing en viss stabilitet och kunde bevaka resultatet. I slutskedet fixade inhopparen, Nacho Piatti, 2-0 för bortalaget och gav huvudtränaren Pizzi lite välbehövligt andrum.

**

Kvällens sista match spelades mellan Boca Juniors och San Lorenzo på La Bombonera i Buenos Aires. Hemmalaget fick återigen ställa upp med ungdomslaget då seniortruppen kommer ur sin karantä först idag. Startelvan var också kryddad med Edwin Cardona och Frank Fabra, som båda har varit iväg och spelat Copa América och därför missat inledningen på säsongen.

Matchen som sådan var hyfsat jämn, men där San Lorenzo drog fördel av att man kunde mönstra ett starkare lag än Boca. Bröderna Romero var tillbaka i startelvan och gjorde direkt skillnad på planen. Gino Peruzzi gav bortalaget ledningen, i den första halvleken, innan Néstor Ortigoza gjorde mål ifrån straffpunkten till 2-0.

San Lorenzo har fått en bra start på säsongen under sin nye huvudtränare Paolo Montero. Sju poäng på tre matcher innebär att storklubben kan jobba vidare i lugn och ro. Boca Juniors får se inledningen på säsongen som något positivt, trots endast två inspelade poäng, då klubbens ungdomar visat att man kan bli väldigt duktiga på sikt. Till nästa match är dom ordinarie spelarna tillbaka.