Ortigoza efter segern mot Boca Juniors: ”Vi kommer att bli bättre ju fler matcher vi spelar”

San Lorenzo vann mot Boca Juniors med 2-0 under natten mot tisdagen. En av målskyttarna var Néstor Ortigoza som avslutade kliniskt ifrån straffpunkten.

Det finns få fotbollsspelare som slår en straffspark på ett lika iögonfallande sätt som Néstor Ortigoza. Med sin långa ansats och stapplande steg fram mot bollen har den nu 36-årige mittfältaren fortfarande lekfullheten i kroppen kvar.

Ortigoza var med när San Lorenzo vann Copa Libertadores 2014 och är en kultspelare bland föreningens supportrar. Inför den nuvarande säsongen kom han tillbaka till storklubben efter att ha varit på vift i Olimpia, Rosario Central och senast Estudiantes Rio Cuarto under dom senaste åren.

Efter segern på La Bombonera var Ortigoza nöjd med lagets insats, även om han medgav att dom startat matchen lite tveksamt.

”Vi är ett seriöst lag som går in till samtliga matcher på samma sätt. Idag visste vi att det skulle bli svårt även om folk utifrån har pratat om att Boca skulle spela med ungdomarna – och reservlaget. Vi var koncentrerade och fokuserade på att göra det som vi skulle göra, inte ge bort någonting. Idag kom vi in i matchen lite sömning och det är något som inte får hända igen framöver. Ju fler matcher vi spelar desto bättre kommer vi att bli”.

Att matchen dels spelades utan publik, men också det faktum att Boca ställde upp med ungdomslaget gjorde att derbyt blev lite annorlunda än vanligt. Dock menade Ortigoza att han var imponerad av Bocas ungdomar.

”Sanningen är den att ungdomarna spelade väldigt bra, vi såg dom också mot Banfield i helgen. Det är såklart tråkigt att dom fick spela tre matcher på fem dagar, men det är inte vårt fel. Vi visste att matchen skulle spelas och tog oss an matchen som en final, dessa matcher är alltid såhär. Det viktigaste är att San Lorenzos supportrar är glada och att bärga dessa tre poäng genererar självförtroende till gruppen”.

När Ortigoza skulle slå straffen försökte några av Bocas spelare psyka honom, men den rutinerade mittfältaren lät sig inte påverkas.

”Dom försökte dra nytta av den stund som blev innan jag skulle slå den. Jag tycker det är underbart att dom ger sig i kast med alla motståndare och försöker vinna sig en plats i laget. Men med Ortigoza funkar det”.

Leendes promenerade Ortigoza av La Bomboneras gräsmatta som segrare under gårdagskvällen. Den 36-årige mittfältaren kan slå straffsparkar i sömnen – honom går det inte att psyka.