Omgångens lag: 2 – ”Helt avgörande för vändningen”

Omgång 2 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

José Devecchi. Aldosivi (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar mot Platense i fredags som bidrog till att Aldosivi tog sina första poäng under höstens ligasäsong.

Försvarare:

Gabriel Risso. Tucumán (1)
Kommentar: Levererade inlägget till Tucumáns segermål mot Huracán i fredags. Stabil ytterback som har en fin vänsterfot.

Paulo Díaz. River Plate (1)
Kommentar: Hade inte särskilt mycket att göra defensivt, men bidrog desto mer i det offensiva spelet. Blev dessutom noterad för ett av målen.

Valentín Barco. Boca Juniors (1)
Kommentar: Stod för en stabil insats när Boca Juniors ungdomslag lyckades knipa en poäng mot Banfield i söndags. Fyllde 17 år för några dagar sedan och har redan visat upp att han är en vänsterback att räkna med framöver.

Mittfältare:

Nicolás De La Cruz. River Plate (1)
Kommentar: Bidrog med väldigt mycket offensivt när River Plate besegrade Unión med 4-0. Satte själv det tredje målet efter en fin djupledslöpning.

Carlos Auzqui. Talleres (1)
Kommentar: Auzqui och Michael Santos har hittat varandra riktigt fint, i Talleres, såhär långt in på säsongen. Av lagets inledande tre mål var dom båda antingen målgörare – eller framspelare. Mot Arsenal hamnade Auzqui i målprotokollet och stod för en genomgående bra insats.

Alan Velasco. Independiente (1)
Kommentar: Spelar som ”enganche” den här säsongen och spontant känns det som en position där Velasco kommer mer till sin rätt än på kanten. Bäst på plan när Independiente besegrade Estudiantes med 1-0 i söndags.

Cristian Colman. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Hoppade in med kvarten kvar mot Defensa y Justicia, vid underläge 1-0, och var helt avgörande för vändningen. Assisterade till båda målen av Godoy Cruz och var ett konstant hot med sina djupledslöpningar.

Anfallare:

Sebastián Sosa Sánchez. Patronato (1)
Kommentar: Har gjort mål i båda dom två inledande omgångarna för sitt Patronato. Nyförvärvet ser ut att trivas i Paraná och är den målskytt som Patronato saknat sedan Tarragona lämnade klubben.

Matías Suárez. River Plate (1)
Kommentar: Låg bakom allting mot Unión och kryddade hela insatsen med ett distinkt avslut i det bortre krysset. Har varit inblandad i sju av Rivers åtta mål efter sommaruppehållet. Enormt viktig för Gallardo!

Pepe Sand. Lanús (2)
Kommentar: 41 år ung och fortsätter att ösa in mål. Stod återigen för dubbla mål i helgen när Lanús besegrade dom regerande mästarna Colón med 4-1. Toppar därmed också skytteligan. Härnäst väntar River Plate, fortsätter Sands målproduktion?

Tränare:

Sebastián Méndez. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Godoy Cruz har full pott efter dom två inledande omgångar – något man är ensamma om tillsammans med Patronato och Lanús. Méndez har fått ihop ett spännande lag som spelar en trevlig fotboll. Bytena i den andra halvleken mot Defensa y Justicia blev direkt avgörande för vändningen.