Lördagen i korthet: Boca kryssade med juniorerna och Pepe Sand fortsätter att göra mål

Lördagen i Argentina bjöd på fyra intressanta matcher och där Boca Juniors fixade en poäng borta mot Banfield, trots att man spelade med ungdomslaget.

Vi börjar med kvällens mest underhållande match – och också mest målrika. Mötet mellan Colón och Lanús blev en svängig tillställning där hemmalaget var klart bäst under den första halvleken. Facundo Farias var stundtals briljant och kom väldigt nära, att göra mål, vid ett flertal tillfällen.

I den 39:e matchminuten dömde domaren straff till Colón efter att bollen tagit, solklart, på handen i Lanús försvar. En ”penaltazo” – solklar straff – enligt den argentinske kommentatorn. Fram steg Farias och med en perfekt placerad bredsida satte han dit 1-0 för sitt Colón. Farias var, som sagt, en gigant under den första halvleken. Han väggspelade, gjorde några ”gambetas” och testade, gång på gång, Lanús målvakt Acosta.

Men Lanús är inte ett lag som ger sig i första taget. Man hittade omgående in matchen genom nyförvärvet Ángel González, som hamnade sopren framför Colóns målvakt Chicco, och kunde rulla in kvitteringen.

Den andra halvleken var sedan en total scenförändring jämfört med den första. Mycket hade såklart att göra med utvisningen som Colón åkte på efter dryga timmen spelad. Rodrigo Aliendro gick alldeles för bryskt in i en närkamp och domaren tvekade inte att dra fram det röda kortet.

Strax dessförinnan hade Pepe Sand gett bortalaget ledningen med ett välplacerat avslut. Med det numerära övertaget tog Lanús över allt mer och Colón hade svårt att få tag i bollen. Under slutskedet av matchen fyllde Sand på till 3-1 innan José López fastställde slutresultatet till 4-1.

Pepe Sands dubbla mål innebär att han toppar skytteligan efter två omgångar med sina fyra mål. Han har dessutom ”bara” tagit fyra avslut, efter två matcher, varpå samtliga gått i mål. Sand fortsätter att imponera vid en ålder av 41.

Lanús besegrade Colón under gårdagen och tog sin andra raka seger.

**

Matchen som spelades mellan San Lorenzo och Central Córdoba, strax innan klockan nio på kvällen, blev en stökig historia. Skönspelet lös med sin frånvaro och istället duggade närkamperna tätt.

Mötets enda mål gjordes i den första halvleken av Alexis Sabella som, med ett knallhårt avslut, skickade tre poäng till San Lorenzo. Därmed har Paolo Montero ändå fått en hyfsad start på sin tid som tränare för storklubben. Man har visserligen inte spelat särskilt bra i dom två inledande matcherna, men trots det står San Lorenzo ändå på fyra poäng.

**

Racing Club mot Gimnasia var precis lika intetsägande som resultatet 0-0 viskar om. Hemmalaget hade svårt att komma till dom riktigt farliga målchanserna medan Gimnasia kändes ganska nöjda med det oavgjorda resultatet.

Lisandro López hoppade in och gjorde därmed sina första minuter sedan återkomsten. Racing har nu gått fem raka tävlingsmatcher (om man räknar in finalen i våras mot Colón) utan seger. Pizzi behöver hitta sitt offensiva spel igen.

Racing Club mot Gimnasia blev en mållös historia.

**

Kvällens sista match föranleddes av en rad kontroverser. Boca Juniors kom ifrån en kaotisk resa till Brasilien där man spenderat en hel natt på polisstationen. Följden av detta var att truppen blev tvingade att sätta sig i en 7-dagars lång karantä vid hemkomsten till Argentina. Därför fick reservlaget – eller ungdomslaget – spela gårdagens match mot Banfield på bortaplan.

Dessa stod för en heroisk insats, framförallt med tanke på att dom även spelade dagen innan mot Banfields reservlag. Gårdagens batalj slutade mållöst där flera av spelarna i Boca Juniors fick göra sina seniordebuter.

Bäst i laget var förmodligen den nyligen fyllda 17-åringen, Valentín Barco, som visade att han blir att räkna med framöver. Vänsterbacken gjorde sin seniordebut mot Unión, för en vecka sedan, och har alltså redan hunnit med två starter den här säsongen.

Valentín Barco klappas om av sina medspelare.

Banfield var en besvikelse under gårdagen och man hittade inget flyt alls i sitt spel. Sanguinetti och hans manskap har inte alls imponerat under inledningen på den här säsongen.