Drömmål skickade Rosario Central vidare i Copa Sudamericana

Under torsdagen tog sig Rosario Central vidare till kvartsfinalerna av Copa Sudamericana efter ett drömmål av Emiliano Vecchio.

Rosario Central blev det första – och enda argentinska laget att ta sig till kvartsfinalerna av årets Copa Sudamericana. Detta efter att ha besegrat venezuelanska Deportivo Táchira med 1-0 på hemmaplan – 3-2 totalt.

Central var dominanta ifrån avsparken och under, i stort sett, hela matchen. Man skapade åtskilliga målchanser och det syntes tydligt att Central fick en helt annan tyngd i laget med Emiliano Vecchio på planen. Mittfältaren missade det första mötet i Venezuela, men var alltså tillbaka under gårdagen och gjorde en exemplarisk match.

I den 42:e matchminuten vann Central bollwn, på egen planhalva, och med en snabb omställning hittade man fram till Vecchio som med några eleganta finter gjorde bort såväl flera försvarare – som målvakten, innan han rullade in bollen i öppet mål.

Genom hela matchen var Vecchio planens gigant och statistiken efteråt talade sitt tydliga språk; Åtta lyckade dribblingar, 86 lyckade passningar, nio skapade målchanser, elva vunna dueller och tolv återerövringar av bollen. I samtliga av dessa kategorier var Vecchio bäst av alla på planen.

Emiliano Vecchio var planens gigant mot Deportivo Táchira.

Rosario Central vann matchen med 1-0 och är därmed klara för kvartsfinalerna av Copa Sudamericana. Man blev därmed också det enda argentinska laget att nå kvartsfinalerna av årets turnering efter att samtliga andra åkt fått se sig utslagna.

Härnäst väntar brasilianska Bragantino som slog ut Independiente del Valle i sin åttondelsfinal.

**

Independiente fick se sig utslagna av Santos FC efter en oavgjord match i Avellaneda. Återigen var det Kaio Jorge som gjorde brassarna mål – stod för matchens enda mål i det första mötet – och blev därmed den store hjälten för Santos.

Independiente kämpade på bra, men hade inte marginalerna med sig. Fick dessutom två man utvisade, även om det sista röda kortet kom i slutminuterna, vilket såklart gjorde saker och ting än mer komplicerat.

Independiente får istället fokusera på ligaspelet och nu närmast helgens möte med Estudiantes.