River Plate ensamt argentinskt lag i kvartsfinalerna av årets Copa Libertadores

Under onsdagen spelade dom sista argentinska lagen sina returmöten i årets åttondelsfinaler av Copa Libertadores.

Det har varit tungt för dom argentinska lagen i årets åttondelsfinaler av Copa Libertadores. Från att samtliga sex klubbar gått vidare ifrån gruppspelet är nu endast en förening kvar i kvartsfinalerna.

Igår skulle Vélez Sarsfield försöka utnyttja sin 1-0-ledning, ifrån det första mötet, när man reste till Ecuador för returmötet med Barcelona SC. Det blev dessvärre ingen minnesvärd kväll för Vélez.

Barcelona tog ledningen genom Adonis Preciado, som f.ö. gjorde sitt allra första mål i Copa Libertadores någonsin, och överlag var Vélez första halvlek ingen höjdare. Pellegrinos lag hade stora problem med att skapa några ordentliga målchanser och hade faktiskt inte ett enda skott på mål.

Därför kom Luceros kvittering, i början av den andra halvleken, som en skänk ifrån ovan. Ett fint inlägg ifrån Lucas Janson hittade pannan på Lucero som kunde nicka dit 1-1. I detta läge behövde Barcelona göra två mål till för att gå vidare och känslan var att dom inte skulle lyckas med det. Men Vélez slarvade i defensiven, fick en billig straff emot sig och föll ihop.

Barcelona vann med 3-1 och tog sig vidare till kvartsfinalerna av Copa Libertadores. För Vélez del har det nu gått tio år sedan man senast tog sig förbi åttondelsfinalerna i Libertadores.

**

Lite senare på kvällen drabbade Argentinos Juniors och River Plate samman på Estadio Diego Armando Maradona i Buenos Aires. Det första mötet hade slutat oavgjort, 1-1, och därför behövde River göra mål om man skulle lyckas ta sig vidare.

Gallardos lag kom ut på ett mycket bättre sätt, än i det första mötet, och tog tag i matchen redan ifrån avspark. Genom dubbla mål av Braian Romero knep River Plate en 2-0-seger och därmed en plats i kvartsfinalerna av årets Copa Libertadores.

Därmed är man det enda argentinska laget som är kvar i turneringen efter att övriga fått se sig utslagna i åttondelsfinalerna. Nu väntar Atlético Mineiro i kvartsfinalen, vilket lär bli något att bita i.

**

Vi ska också nämna att Defensa y Justicia inte hade särskilt mycket att sätta emot den brasilianska storklubben Flamengo. Brassarna hade redan vunnit det första mötet med 1-0 och fyllde sedan på med 4-1 på hemmaplan.

Defensa y Justicia kom hyfsat nära när man kvitterade, under gårdagen, precis innan halvtidsvisslan genom Raúl Loaiza. Den glädjen varade dock, som sagt, inte särskilt länge utan Flamengo smällde dit ytterligare tre mål under den andra halvleken.

**

I Copa Sudamericana tog äventyret slut för Arsenal Sarandí efter 1-1 på hemmaplan mot peruanska Sporting Cristal – 2-3 sammanlagt.

Arsenal hade avancemanget i sin hand fram tills den 85:e matchminuten, men då kvitterade plötsligt Cristal och på något sätt var det talande för hela dubbelmötet. Arsenal tappade sin ledning till förlust, i Peru, på tilläggstid och igår med endast fem minuter kvar på matchuret. Ska man gå långt i dessa turneringar måste man kunna hålla emot i 90 minuter.

**

Ikväll ska såväl Independiente som Rosario Central spela sina returmatcher i Copa Sudamericana.

00:15. Independiente – Santos. (0-1).
02:30. Rosario Central – Deportivo Tachira. (2-2).