Marcelo Gallardo nöjd med Rivers avancemang: ”Alla matcher kommer att bli svåra”

River Plate tog sig vidare ifrån åttondelsfinalen av årets Copa Libertadores efter att ha besegrat Argentinos Juniors, på bortaplan med 2-0, under gårdagen. Därför kan man förstå att det var en nöjd Marcelo Gallardo efter matchen. 

River Plates seger mot Argentinos gör att man är det enda argentinska laget som är vidare till kvartsfinalerna av årets Copa Libertadores. Det är första gången sedan 2011 som landet endast har ett lag kvar i kvartsfinalerna av Sydamerikas mest prestigefyllda turnering. 

Marcelo Gallardo var nöjd med sitt lags insats och framhöll vikten av att man följde en matchplan till punkt och pricka. 

”Spelarna förstod helt perfekt att vi behövde lägga fram en spelplan för att öka vår närvaro på en svår plan – och mot en tuff motståndare. Redan ifrån början av matchen kände vi oss bekväma. Vi visste om att det skulle vara ont om ytor att spela på, många bollar fram och tillbaka”. 

Gallardo fortsatte att utveckla sin tankar.

”Vi förstod att vi var tvungna att spela på detta viset. Om vi inte spelade med denna koncentration, skulle vi gett över initiativet till Argentinos eftersom dom är ett fysiskt – och svårt lag att möta. Detta gav mig tillfredställelse: Att spelarna visste hur vi var tvungna till att spela och sedan utförde det”. 

Nu väntar Atletico Mineiro härnäst för River Plate, då brassarna slog ut Boca Juniors i sin åttondelsfinal. Gallardo menar dock själv att det spelar mindre roll vem man får möta – samtliga motståndare kommer att bli svåra framöver i turneringen.

”Alla faser framöver kommer att bli svåra. Vi måste fortsätta att förbättra oss. Vi kommer att få möta svåra lag, som alla har kvalité i laget, och som är starka. Matcherna ska avgöras nere på planen. För varje match som går kommer vi att vara bättre förberedda. Nu, med kvartsfinalen i Copa Libertadores, och med mer matcher i benen ifrån ligaspelet, förväntar vi oss att vi ska bli bättre rent fotbollsmässigt och att det kommer ge oss ett extra plus, rent mentalt, för att ta oss an dom kommande matcherna”.

Nyförvärvet Braian Romero gjorde en fin insats i natt där han stod för båda målen mot Argentinos Juniors. Gallardo gladde sig såklart med sin nye spelare och på sättet som den 30-årige anfallaren har acklimatiserat sig till laget.

”Man hoppas alltid det bästa när en ny spelare anländer, och att han ska sammanstråla med övriga i laget. Han (Romero) lyckades bra med samspelet. Han är 30 år gammal och kommer med ett stort självförtroende efter det senaste året som han haft. Vi behövde att han kunde hitta det där målet som ger honom ett lyft och självförtroende för att underlätta acklimatiseringen till laget. Bra gjort av honom, och hela laget som visste hur dom skulle sammarbeta med honom”.