Argentina förlorade mot Australien i OS-premiären

Det blev ingen bra inledningen på mästerskapet i Tokyo för Argentinas del. Landslaget förlorade mot Australien med 2-0.

OS i Tokyo smygstartade under gårdagen med damernas fotbollsmatcher och idag var det dags för herrarna att kliva in. Argentina tog sig an Australien i Sapporo och det blev ingen rolig historia för Batistas lag.

Känslan var att Argentina kom fel in i matchen direkt. Australien vann närkamperna medan Argentina kändes oorganiserade defensivt. Efter 14 minuters spel skickade Lachlan Wales dit ledningsmålet med ett rappt avslut.

Efter det tog Argentina successivt över matchen och hade väldigt mycket boll. Australien sjönk ner i sina positioner och gjorde det trångt för argentinarna att ta sig igenom. Barco träffade ribban medan Fausto Veras avslut gick precis utanför. I slutet av den första halvleken åkte Francisco Ortega på sitt andra gula kort, inom loppet av en minut, och fick därmed lämna planen.

Fernando Batista försökte blåsa nytt liv i sina spelare, under den andra halvleken, genom att göra en rad byten. Argentina skapade en hel del målchanser, men bollen ville inte in. Istället gjorde Australien 2-0 genom inhopparen Marco Tilio med knappa kvarten kvar.

Argentina fick därmed den sämsta tänkbara starten på sommarens OS-mästerskap. Härnäst väntar Egypten, på söndag, som spelade 0-0 mot Spanien lite tidigare idag.

**

Argentinas startelva: Ledesma: De La Fuente, Pérez, Medina, Ortega: Vera, Colombatto: Valenzuela, Mac Allister, Barco: Gaich.