Kaosartad kväll i Copa Libertadores

Det blev en kaosartad kväll när Copa Libertadores drog igång returmötena av åttondelsfinalerna under gårdagen.

Igår bevittnade vi en Copa Libertadores-kväll som innehöll det mesta – på gott och ont. Det mest genomgående var dock att kvällen kan beskrivas med ett ord: kaos. Det var kaos i stort sett i allt som skedde från det att domaren blåste igång matchen, tills en bra bit efter drabbningens slut.

Faktum är att kaoset inleddes redan i måndags då Boca Juniors anlände till Brasilien. Med sig hade man sina PCR-test, vilka krävs för att resa in i landet, men vid ankomsten till flygplatsen i Brasilien meddelade personalen där att samtliga test var ogiltliga och behövde göras om. Efter en timme av diskussioner, där spelarna fick slå ihjäl lite tid i rulltrapporna, fick Boca tillslut resan in i landet.

Igår var kaoset närvarande under hela matchen. VAR implementerades, som vanligt, på ett bedrövligt sätt och hamnade i fokus när Marcelo Weigandts mål dömdes bort, felaktigt, för offside. Detta blev därmed det andra felaktigt bortdömda målet för Boca under detta dubbelmöte och frustrationen tog över hos Russos manskap.

Matchen som sådan var ganska jämn, men där Boca var det bättre laget och om någon förtjänade att vinna, efter ordinarie tid, var det argentinarna. Returen slutade, precis som den första matchen, mållöst och därför väntade straffar. Väl där slog Boca tre bedrövliga elvameterssparkar och med det gick drömmen, om en efterlängtad Copa Libertadores-titel, i kras.

Efter matchen tog nästa kaos i rangordningen vid. Slagsmål utbröt i spelargången och det råder delade meningar om vad exakt det var som föranledde det hela. Rojo och Izquierdoz slogs med en av Atlético Mineiros säkerhetsvakter. Polisen fick ingripa och sköt in tårgas i Bocas omklädningsrum. I samma veva greps åtta personer ur den argentinska spelartruppen samt delegationen.

Under natten jobbade storklubben vidare på att få ut sina spelare ifrån arresten samtidigt som vicepresidenten Riquelme uttalade sig syrligt om domarens insats.

”Det är beklagligt, skamfyllt. Boca vann båda matcherna, men om dom inte vill ge oss målen, som vi gör, känns det inte seriöst. Alla är överens om att vi var det bättre laget i båda matcherna och förtjänade att gå vidare. När du sedan gör mål som dom ändå inte ger dig, då kan du inte göra något åt det. Det är sanningen”.

Bocas är hursomhelst utslagna ur Copa Libertadores och det blev onekligen en tumultartad afton i Brasilien.

**

Lite senare på kvällen skulle Racing Club försöka ta sig vidare när man tog emot São Paulo på hemmaplan. Det första mötet hade slutat 1-1 och därmed var det en liten fördel för Pizzi lag inför returen.

Den fördelen försvann dock tämligen snabbt. São Paulo var bättre i det mesta som skedde samtidigt som Racing hade enorma problem i defensiven. Matchens bäste spelare var argentinaren Emiliano Rigoni som tryckte dit två mål för Hernán Crespos lag.

São Paulo vann i slutändan med 3-1 och därmed är även Racings äventyr, i årets Copa Libertadores, över.

**

Under den kommande natten väntar följande matcher:

00:15. Barcelona SC – Vélez Sarsfield. (0-1).
02:30. Argentinos Juniors – River Plate. (1-1).
02:30. Flamengo – Defensa y Justicia. (1-0).