Omgångens lag: 1 – ”Är kanske äntligen på rätt väg?”

Omgång 1 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Lucas Cháves. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar mot Independiente. Räddade, i slutändan, en poäng till Argentinos Juniors.

Försvarare:

Leonardo Godoy. Estudiantes (1)
Kommentar: Godoy var ett ständigt hot framåt, mot Sarmieno, ifrån sin högerbackspostion och levererade assisten till Apaolazas första mål.

Raul Alberto Lozano. Huracán (1)
Kommentar: Lozano gjorde en stabil insats, defensivt, mot Defensa y Justicia och var dessutom inblandad i Triverios kvitteringsmål.

Facundo Mura. Colón (1)
Kommentar: Stängde sin kant på ett exemplarisk sätt mot River Plate. Är på lån ifrån Estudiantes och har redan visat att Zielinski kanske skulle behållit honom istället. Assisterade till Aliendros ledningsmål redan efter två minuters spel.

Mittfältare:

Yeiler Goez. Colón (1)
Kommentar: Yeiler Goez är en ångmaskin som aldrig slutar att springa. En tvåvägsspelare med enorma lungor. Satte nästan inte en fot fel mot River Plate och rullade dessutom in 2-0-målet efter ett fint kombinationsspel med Facundo Farias.

Ezequiel Bullaude. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Bäste spelaren i Godoy Cruz när laget vände och vann mot Rosario Central. Krönte sin fina insats med ett mål.

Nicolás Castro. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Assisterade till två av Newell’s Old Boys mål när Rosarioklubben vände 0-2-underläge till seger med 3-2. Född 2000 och spås en lysande framtid. Har en väldigt fin högerfot.

Ignacio Malcorra. Lanús (1)
Kommentar: Nyförvärvet ifrån Atlas i Mexiko gjorde en stabil insats för Lanús mot Tucumán. Stod för såväl ett mål som en assist när ”El Granate” vann med 4-2.

Anfallare:

Facundo Farias. Colón (1)
Kommentar: Så nära en tia i betyg man kan komma. Farias var magisk mot River Plate och störde hemmalagets försvar, genom hela matchen, med sina djupledslöpningar. Otroligt skicklig på att täcka boll, trots sin ringa längd, och besitter en snabbhet och teknik som är av högsta kvalité. Var med i kombinationsspelet som ledde till Goez 2-0-mål. Det är svårt att greppa om att Farias bara är 18 år gammal.

Pepe Sand. Lanús (1)
Kommentar: En som inte är 18 år gammal, men som fortfarande håller enormt hög klass, är Pepe Sand. 41-åringen fyllde år i lördags och firade sin födelsedag med dubbla mål mot Tucumán.

Francisco Apaolaza. Estudiantes (1)
Kommentar: Omgångens spelare hittar vi i Estudiantes och i form av Francisco Apaolaza. Anfallaren låg bakom alla tre målen när Estudiantes besegrade Sarmiento med 3-0. Har hunnit bli 24 år och har haft det svårt att få målskyttet att lossna under tidigare säsonger. Med två mål i premiären finns förhoppningarna om att Apaolaza kanske äntligen är på rätt väg.

Tränare:

Eduardo Domínguez. Colón (1)
Kommentar: Domínguez har en förmåga att få sina spelare till att prestera maximalt i varenda match. Detta var förmodligen den enskilt största detaljen som ledde till att Colón vann ligaguldet i våras. Mot River Plate spelade Colón med en man mindre i över 70 minuter, men lyckades ändå bärga samtliga tre poäng. Otroligt imponerande!