Premiärkvällen: Boca och Unión kryssade medan Estudiantes besegrade Sarmiento i Junín

Premiärkvällen i Argentina bjöd på två intensiva matcher och en hel del mål.

Boca Juniors mot Unión i Santa Fe blev en intressant historia. Bortalaget Boca ställde upp med två debutanter i laget – 20-åriga Molinas och 16-årige Barco. Men trots detta syntes ingen tillstymmelse till nervositet utan det var Boca som tog tag i taktpinnen redan ifrån avsparken.

Unión såg ut att ha lite för mycket respekt för sina motståndare och saknade aggressiviteten i presspelet för att lyckas stävja bortalagets offensiva attacker. En av dessa ledde till att Agustín Obando tog sin in i straffområdet, och via en försvarare sköt han dit 1-0 för Boca Juniors.

Hemmalaget försökte kombinera sig igenom och vänsterkanten med 19-årige Kevin Zenon skapade en del oreda. Dock var det bestående intrycket av Unións första halvlek att frustrationen var enormt påtaglig. Man drog på sig fyra gula kort där flera av dessa var helt onödiga och obefogade.

I den andra halvleken tog Unión över allt mer. Boca föll lågt i planen och lät hemmalaget ha mycket boll. Azconzábal gjorde några byten och ett av dessa skulle visa sig betyda en räddad poäng. Fernando Márquez dök upp på ett av många inlägg i straffområdet och fixade kvitteringen för Unión med en stenhård nick.

Sett till hela matchen var det inte orättvist på något sätt, men såklart var det surt för Boca Juniors att tappa ledningen i slutskedet av matchen.

Agustín Obando gav Boca Juniors ledningen mot Unión under fredagskvällen.

**

Den senare matchen spelades mellan Sarmiento och Estudiantes i Junín. Den första halvleken präglades av väldigt mycket kamp och förvånansvärt få målchanser. Faktum är att, under dom första 45 minuterna, avfyrades det inte ett enda skott på mål.

Den andra halvleken blev betydligt mer fartfylld och då framförallt ifrån bortalagets sida. Inom loppet av sex minuter, i början av halvleken, lyckades Estudiantes göra tre mål där två av dessa gjordes av Francisco Apaolaza. Anfallaren assisterade dessutom till det tredje målet då han nickade fram till en fristående Manuel Castro.

Estudiantes fick därmed den bästa möjliga starten på säsongen medan Sarmientos andra halvlek lämnar en hel del bekymmer, för huvudtränaren Mario Sciacqua, att lösa.

**

Omgången fortsätter under lördagen med fem matcher:

18:30. Aldosivi – Patronato.
20:45. Lanús – Atlético Tucumán.
20:45. Newell’s Old Boys – Talleres.
23:00. Gimnasia – Platense.
01:15. Vélez Sarsfield – Racing Club.