Rotation i Boca Juniors i premiären mot Unión

Runt midnatt ikväll drar den argentinska ligan igång igen när Unión och Boca Juniors drabbar samman i Santa Fe.

Boca Juniors har redan haft sin tävlingsdebut efter uppehållet. I tisdags spelade man 0-0 mot Atlético Mineiro på La Bombonera, i åttondelsfinalen av Copa Libertadores, och ikväll väntar Unión, på bortaplan, i premiären av ligaspelet.

Tränaren Russo är väl medveten om att det inte kommer att bli någon enkel match då vårens möte fortfarande sitter kvar på näthinnan. Den matchen vann Unión med 1-0 efter en väldigt svag insats av Boca Juniors.

Till kvällens match väljer Russo att rotera en hel del i startelvan och kommer förmodligen att ge antingen 19-årige Aaron Molinas eller Valentín Barco sina första minutrar i Primera Division.  Den sistnämnda har bara hunnit fylla 16 år och skulle bli en av dom yngsta spelarna, någonsin, att få starta för Boca i Primera Division.

Såväl Molinas som Barco kommer ifrån den egna akademin och adderas, om dom får spela i afton, till den gedigna listan av unga, egna produkter, som Russo gett chansen under sin andra sejour i klubben. Han har redan låtit 9 spelare ifrån den egna akademin debutera – där bl.a. Cristian Medina blivit helt ordinarie – och med Molinas och Barco skulle tränaren komma upp i en hel startelva av egna talanger som fått debutera under hans andra epok i storklubben.

Nyförvärvet Nicolás Orsini ser ut att starta i anfallet tillsammans med en annan ung talang i Luis Vázquez. Han har f.ö. öst in mål i reservlaget. Såväl Agustín Obando – som Sandez väntas också starta mot Unión och då på mittfältet.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Giampaoli, López, Zambrano: Molinas, Varela, Campuzano, Obando, Sandez: Orsini, Vázquez.

För motståndet står, som sagt, Unión som inte värvat jättemycket under uppehållet, men som fått behålla några av sina viktigaste spelare.

Boca Juniors får se upp med Juan García som alltid är en målfarlig herre i anfallet.

Förmodad startelva för Unión: Moyano: Vera, Calderón, Portillo, Corvalán: Comas, Cañete, Nardoni, González: García, Cordero.

**

Avspark är i afton, klockan 00:00, och kan ses på Fanatiz.tv.