Estudiantes och Zielinski är redo för premiären: ”Vi har haft en bra försäsong och har ett konkurrenskraftigt lag”

Under natten mot lördagen ska Estudiantes spela sin premiär av den argentinska fotbollssäsongen och huvudtränaren Ricardo Zielinski låter meddela att dom är redo.

Estudiantes gjorde, på det hela taget, en fin vårsäsong. Även om man åkte ut i kvartsfinalen mot Independiente hade prestationerna innan dess varit mer tillfredsställande än tidigare säsonger. Problemet var att laget inte kunde hålla samma nivå under den andra halvan av säsongen, som den första.

Nu har Estudiantes förhoppningsvis vässat till detaljerna än mer, under uppehållet, och fått in några intressanta nyförvärv. Ikväll väntar premiären mot Sarmiento, på bortaplan i Junín, och huvudtränaren, Ricardo Zielinski, ser fram emot matchen.

”Vi kommer relativt bra till premiären av den nya ligasäsongen, vi har haft en bra försäsong och vi har ett konkurrenskraftigt lag. Vi försöker alltid inleda en ny säsong med mycket förhoppningar och vi vill vara dom som tar tag i matcherna”.

Estudiantes har tappat några spelare under uppehållet – där dom två mest notabla tappen är Darío Sarmiento till Manchester City och Ángel González till Lanús.

På nyförvärvsfronten är det främst Fernando Zuqui, åter efter utlåning, och anfallaren Gonzalo del Prete som sticker ut. Den sistnämnda har öst in mål för Montevideo City och kommer, med största sannolikhet, att på sikt ta platsen bredvid Leandro Díaz i anfallet. Dock tyder mycket på att Francisco Apaolaza kommer att ta den platsen i afton.

Zielinski hoppas göra klart med fler nyförvärv under den kommande veckan.

”Under veckan som kommer behöver vi få in några av dom spelarna som vi för diskussioner med. Klubben jobbar på att få in spelare från mittfältet och framåt”.

Förmodad startelva för Estudiantes: Andújar: Godoy, Rogel, Noguera, Pasquini: Castro, Rodríguez, Zuqui, Sánchez Miño: Apaolaza, Díaz.

Hemmalaget Sarmiento vann visserligen reservlagsserien i våras, men i Primera Division gick det inget vidare. Man kom näst sist i sin grupp och lyckades bara skrapa ihop 12 poäng.

Med detta i åtanken förstår man vikten av att börja den nya säsongen på bästa möjliga sätt för att undvika risken att hamna i nedflyttningsstriden framöver.

Klubben ifrån Junín har gjort en hel drös med nyförvärv under uppehållet och en av dessa väntas starta i premiären. Det handlar om Guido Mainero, lånet ifrån Vélez Sarsfield, som lär starta på högerkanten.

Förmodad startelva för Sarmiento: Vicentini: García, Salvareschi, Bazzana, Castet: Mainero, Vismara, Quiroga, Alanís: Gondou, Torres.

**

Matchen har avspark i afton, klockan 02:15, och kan ses på Fanatiz.tv.