Nedräkning till ligasäsongen: Lanús

Imorgon inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Lanús.

Lanús missade slutspelet i vårens ligaspel, med minsta möjliga marginal, och åkte ur gruppspelet i Copa Sudamericana. Sett ur dessa perspektiv skulle man kunna tänka sig att tränaren Luís Zubeldía skulle hänga löst, men då har man inte sett lagets utveckling.

Under Zubeldías ledning har Lanús släppt fram många talanger, som taget fina kliv i utvecklingen, och när man spelar som bäst är man ett av ligans tveklöst bästa lag.

Kommer sakna en del spelare under inledningen av säsongen då dessa är iväg med landslaget för att spela OS i Tokyo. Har tappat Nicolás Orsini till Boca Juniors och Facundo Quignón till MLS, men på det stora taget är lagets stomme intakt.

Spelare i fokus: Pedro De La Vega.

Det känns som att Pedro De La Vega har varit med i en evighet, men han är faktiskt bara 20 år gammal. Har redan hunnit med några säsonger i Lanús och är ett frekvent namn i ungdomslandslagen. Kommer spela OS i Tokyo och missar därmed inledningen av ligaspelet.

De La Vega är en teknisk och snabb yttermittfältare som har ett fantastiskt fint tillslag med högerfoten. Har ryktats bort till dom flesta toppligorna i Europa och frågan är hur länge till Lanús får behålla honom.

De La Vega tillsammans med Pepe Sand och Nicolás Orsini.

**

Visste ni detta?

Staden Lanús grundades så sent som 1854 av en fransk-grekisk entreprenör vid namn Anacarsis Lanús. Ungefär 40 år senare grundades två idrottsföreningar som bar exakt samma namn som staden. En av dessa var dagens Club Atlético Lanús.

Anarcarsis blev senare en av Argentinas mest förmögna män under slutet av 1800-talet. Detta då han distruburerade vapen till kriget mellan Paraguay och trippelaliansen, som innehöll länderna Argentina, Brasilien och Uruguay.

Anarcarsis Lanús grundade staden med samma namn.

Legendarisk ikon: Juan Héctor Guidi.

Spelaren som gjort tredje flest matcher för Lanús någonsin. Guidi spelade majoriteten av sin karriär i ”El Granate” och hjälpte klubben till uppflyttning såväl 1950 som 1964. Hade en kortare sejour med Independiente, men nådde aldrig samma nivåer hos dom, som i Lanús.

Guidi gjorde också 37 landskamper för Argentina och deltog vid två Copa América-tuneringar, 1957 respektive 1959.

Juan Héctor Guidi.

**

Lanús.
Grundad: 3 januari 1915.
Hemmaplan: Estadio Ciudad de Lanús, Lanús.
Tränare: Luís Zubeldía.
Placering föregående säsong: 5 (Grupp B).
Antal ligaguld: 2 (2016).

Nyförvärv: Jorge Morel (Guaraní), Igancio Malcorra (Atlas), Diego Braghieri (San Lorenzo), Ángel González (Estudiantes).

Förluster: Nicolás Orsini (Boca Juniors), Facundo Quignón (FC Dallas), Lucas Vera (Huracán, lån), José Luis Gómez (Huracán).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. Lanús.
7. Independiente.
8. Gimnasia.
9. Talleres.
10. San Lorenzo
11. Estudiantes.
12. Defensa y Justicia.
13. Rosario Central.
14. Banfield.
15. Colón.
16. Unión.
17. Tucumán.
18. Huracán.
19. Godoy Cruz.
20. Newell’s Old Boys.
21. Central Córdoba.
22. Arsenal.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25. Sarmiento.
26. Patronato.