Copa-onsdagen: Vélez vann och River mot Argentinos slutade oavgjort

Det blev en händelserik onsdag i dom båda Copa-turneringarna. Här kommer en kortare summering av det som skedde.

Först ut var mötet mellan Vélez Sarsfield och Barcelona SC i Buenos Aires. Hemmalaget gasade på ordentligt redan ifrån inledningen av matchen och utdelningen lät inte vänta på sig.

Tomás Guidara kom runt fint på kanten och med ett elegant inlägg hittade han pannan på Juan-Martín Lucero. Vélez tryckte sedan på och hade flera möjligheter till att öka på ledningen.

Barcelona var inte ofarliga, men på det hela taget vann Vélez rättvist och går in med en klar fördel till returmötet om en vecka. Lucero själv var nöjd med resultatet efter matchen.

”Vi fick ett bra resultat med oss. Nu återståe 90 minuter ända in i döden”.

Vélez Sarsfield besegrade Barcelona SC i ett regnigt Buenos Aires.

**

Lite senare igår kväll drabbade Defensa y Justicia och Flamengo samman i Florencio Varela. Argentinarna skapade tillräckligt för att ta ledningen i matchen, men kunde inte få bollen förbi en storspelande Diego Alves i Flamengos målbur.

Istället var det bortalaget som fick med sig en seger hem till Brasilien. Michael satte matchens enda mål i den 21 spelminuten. Därmed har Defensa y Justicia ett jobbigt resultat att vända på till returen om en vecka.

**

River Plate och Argentinos Juniors var också i farten under gårdagskvällen. Mötet på Estadio Monumental blev inte alls som hemmalaget hade hoppats på. River Plate hade stora problem med att få anfallsspelet att flyta och offensivt var deras bäste spelare nyförvärvet Braian Romero.

Gallardos lag tog visserligen ledningen efter tio minuters spel, genom Matías Suárez, men Argentinos Juniors följde sin matchplan som Gabriel Milito målat upp och det skulle ge resultat.

34-årige Gabriel Hauche fixade kvitteringen innan halvtidspausen och sedan kunde Argentinos bevaka resultatet under den andra halvleken. En fin – och disciplinerad insats av Militos lag som nu skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen. Målet av Hauche var hans 99:e i Argentinos tröja.

River Plate mot Argentinos Juniors slutade oavgjort.

**

Avslutningsvis ska vi även notera att Arsenal Sarandí gjorde en väldigt fin insats i Peru mot Sporting Cristal. Nyförvärvet Nicolás Mazzola gav argentinarna ledningen, efter 70 minuters spel, och Rondinas lag så ut att gå mot en seger.

Då kom plötsligt hemmalaget tillbaka i matchen och på tilläggstid gjorde man såväl 1-1 – som 2-1 genom dubbla mål av Alejandro Hohberg. Förlust med uddamålet är ändå ett bra resultat för Arsenal, speciellt med tanke på att man fick ett bortamål med sig. Dock förstår man att det såklart var surt att tappa ledningen, till förlust, i slutminuterna.