Rondina inför Arsenals åttondelsfinal i Sudamericana: ”Vi är med i dansen och måste fortsätta att dansa”

Sergio Rondina och hans Arsenal ska försöka ta sig förbi Sporting Cristal i åttondelsfinalen av Copa Sudamericana.

Efter ett lyckat gruppspel – och en välbehövlig semester är det nu dags för Arsenal att ta sig an den peruanska storklubben Sporting Cristal i Copa Sudamericana. 

Rondinas manskap vann sin grupp i höstas och ser nu fram emot att fortsätta ta sig vidare i årets turnering.

”Jag har njutit av det ända ifrån den första matchen och hit. Efter att ha spelat i gruppspelet och kvalificerat oss för åttondelsfinalerna är jag i en annan fas. Vi är med i dansen och måste fortsätta att dansa”.

För motståndet står alltså peruanska Sporting Cristal som kom trea i sin Copa Libertadores-grupp, under hösten, och på så vis kvalificerade sig till åttondelsfinalen av Copa Sudamericana. I gruppspelet hamnade man en bra bit bakom São Paulo och Racing Club som båda tog sig vidare till slutspelet av Libertadores.

”Verkligheten är den att vi inte är några utmanare. Vi ska möta en storklubb ifrån Peru som är vana vid dessa typer av matcher och har ett grundspel som sitter, dom ska möta oss som inte alls gjorde en bra säsong i Liga Profesional. Det kommer att bli ett svårt dubbelmöte. Det är inte det bästa att detta är vår första match efter uppehållet, jag hade gärna sett att vi fått mer matchträning i benen. Men vi kommer till matchen med en bra känsla, där vi är redo för att konkurrera och förhoppningsvis ta oss vidare”.

Avslutningsvis menar Rondina att det viktigaste är inställningen hos spelarna och detta är ingenting som tränaren tänker tumma på.

”Vi vill fajtas. Det finns i vårt DNA. Vi var inte några kandidater till att ta oss vidare ifrån gruppspelet heller, men det lyckades vi med. Det som inte får fallera i är inställningen, solidariteten till medspelarna och därefter matchplanen”.

**

Matchen har avspark klockan 00:15 i afton och kan ses på Fanatiz.tv (med VPN).

Förmodad startelva för Arsenal:Medina: Navas, Carabajal, Suso, Papa: Andrada, Larralde, Farioli: Castro: Sepúlveda, Albertengo.