Nedräkning till ligasäsongen: Huracán

Om några dagar inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Huracán.

Huracán gjorde en ganska slätstruken insats under vårens ligasäsong och kom på den nedre halvan. Har tappat två av sina bästa spelare till Boca Juniors – Norberto Briasco och Esteban Rolón – under sommaren.

På det positiva planet kan sägas att man värvat på ganska friskt under uppehållet för att, åtminstone försöka, täppa till dom luckorna som uppstått. Dessutom har Frank Kudelka fått ytterligare tid att sätta sin spelidé och vi vet alla vad han är kapabel till att åstadkomma om han bara får lite tid på sig.

Spelare i fokus: Sebastián Rincon.

Nyförvärvet, som närmast kommer ifrån spel med portugisiska Vitória Guimarães, anländer på fri transfer och har kritat på ett kontrakt med Huracán som sträcker sig över 18 månader.

Rincon är en välkänd figur inom den argentinska fotbollen då han sedan tidigare har tillhört flera andra klubbar i form av Tigre, Aldosivi och Sarmiento. Besitter en snabbhet och explosivitet som säkerligen kan bli till stor nytta för Huracáns vidkommande.

**

Visste ni detta?

2009 var Huracán nära att vinna ligan igen för första gången på 36 år, men tappade guldet till Vélez Sarsfield i den sista omgången. Extra surt då Huracán fick ett mål felaktigt bortdömt för offside vid ställningen 0-0. Vélez vann istället med 1-0 efter mål av Lautaro Moralez.

Legendarisk ikon: Carlos Babington.

I Argentina spelade Carlos Babington uteslutande för Huracán och då under två sejourer. Mittfältaren hann också med att representera Cannes i Frankrike, Tampa Bay Rowdies i USA och Junior i Colombia.

Babington är såklart mycket ihågkommen för att ha varit en del av det laget som vann ligan med Huracán 1973, under ledning av Menotti, och som fick ett enormt genomslag i hela Argentina pga. hur vackert man spelade. Babington själv var även han känd för att just spela elgant och var en av landets största profiler under 70-talet.

Carlos Babington var en av 70-talets största spelare i Argentina.

**

Huracán.
Grundad: 1 november 1908.
Hemmaplan: Estadio Tomás Adolfo Ducó, Parque Patricios, Buenos Aires.
Tränare: Fran Kudelka.
Placering föregående säsong: 9 (Grupp B).
Antal ligaguld: 5 (senast 1973).

Nyförvärv: Lucas Vera (Lanús, lån), José Luis Gómez (Lanús), Jonathan Candia (Arsenal), Enrique Triverio (Toluca), Fabián Enriquez (Godoy Cruz), Jonás Acevedo (Quilmes), Sebastián Rincon.

Förluster: Renato Civelli (slutar), Norberto Briasco (Boca Juniors), Esteban Rolón (Boca Juniors), Andrés Chávez, Juan Garro (Newell’s Old Boys), Nicolás Cordero (Unión, lån), Diego Mendoza, Marcos Díaz.

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8. Gimnasia.
9. Talleres.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13. Rosario Central.
14. Banfield.
15. Colón.
16. Unión.
17. Tucumán.
18. Huracán.
19. Godoy Cruz.
20. Newell’s Old Boys.
21. Central Córdoba.
22. Arsenal.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25. Sarmiento.
26. Patronato.